DSS o gostovanju Šredera na Vučićevom mitingu: Ponižavanje i izrugivanje žrtvama

Odgovarajući na kritike opozicije Vučić je rekao da je Gerhard Šreder jedan od najvećih reformatora i da je to naglasila i Angela Merkel
303 pregleda 4 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Gerhard Šreder, Foto: Facebook
Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Gerhard Šreder, Foto: Facebook
Ažurirano: 25.03.2017. 13:21h

Demokratska stranka Srbije je povodom učešće Gerharda Šredera na mitingu Aleksandra Vučića na dan obilježavanja godišnjice bombardovanja saopštila da je riječ o "izrugivanju žrtvama" i "ponižavanju".

DSS je naveo da je "krajnje nerazumno dovesti sudiju i dželata u kuću nevino osuđenog na dan obilježavanja njegovog smaknuća".

"Iako je Šreder Vučićev prijatelj, nije i ne može biti prijatelj Srbije i srpskog naroda", navodi DSS.

"Kao nekadašnji kancelar Njemačke bio je prvi poslije Adolfa Hitlera koji je poslao vojsku van Njemačke, na SR Jugoslaviju, na Srbiju. Nije i ne može da bude prijatelj Srbije jer je to pravdao riječima da 'Njemačka ne može da ćuti na genocid koji se vrši nad Albancima, koji su žrtve ubijanja, protjerivanja i silovanja', zato što je lagao, satanizovao i bombama ubijao srpski narod, protjerao ga sa Kosova i Metohije, da bi instalirao NATO bazu, otcijepio Kosovo od Srbije i pomogao ostvarenje ideje tzv. Velike Albanije", navodi se u saopštenju.

Odgovarajući na kritike opozicije Vučić je rekao da je Gerhard Šreder jedan od najvećih reformatora i da je to naglasila i Angela Merkel.

"Šreder je tvorac moćne njemačke privrede. Došao je da kaže "vjerujemo Aleksandru jer će nastaviti teške reforme'. Beskrajno smo ponosni. A govorite mi nešto vi koji se ukinuli presude protiv svih lidera NATO. Solanu ste dočekivali na crvenom tepihu, a solite mi pamet. Ja ovo radim za dobru sliku i dobar imidž Srbije", kaže Vučić.

Bonus video: