Vučić: Nije lako biti policajac

Vučić je pohvalio pripadnike MUP-a na tome što su tokom 2016. godine "sklonili sa ulica" četiri tone droge
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 25.03.2017. 11:24h

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da nema jake i stabilne Srbije, kao ni ekonomskog napretka bez bezbjedne zemlje koja je garant mira i stabilnosti.

Vučić je na svečanosti povodom prijema novih policajaca u Ministarstvo unutrašnjih poslova rekao da nije lako biti policajac, zato što su policajci uvek na udaru kriminalaca.

"Vama je, djeco, vrijeme da svoje znanje vratite onom najvažnijem, državi", kazao je Vučić.

Premijer je novim policajcima, koji će od ponedjeljka zvanično početi da rade, poželio da budu vrijedni, marljivi i da služe državi koja će im se odužiti boljom opremom.

Dodao je da je zapošljavanje novih policajaca pokazatelj da se brine o bezbjednosti zemlje.

"Imamo jaku, spremnu i odgovornu policiju", rekao je Vučić i dodao da su jedina mjerila njihove uspešnosti znanje i predan rad.

Vučić je pohvalio pripadnike MUP-a na tome što su tokom 2016. godine "sklonili sa ulica" četiri tone droge.

"Protiv narko-dilera se ne smijemo boriti deklarativno i na papiru, nego na ulicama. Prioritet je da djecu zaštitimo od te pošasti", rekao je premijer.

Vučić je kazao da teroristički napadi širom svijeta ukazuju na neophodsnot ulaganja u bezbjednost.

Građani Srbije nijesu imali nijedan problem s terorizmom iako je kroz Srbiju prošlo 1,1 milion izbjeglica, rekao je Vučić i doda da su za to zaslužni policija, vojska i bezbjednosne službe Srbije.

Vučić je poručio da Srbija ne može da bude parking za ekonomske migrante, ističući da se duži vremenski period čeka jedinstven odgovor Evropske unije na migrantsku krizu.

Bonus video: