Jeremić: Čega se Vučić plaši kad ima toliku podršku

"Policija nam ulazi u prostorije i popisuje ljude. Narodna banka Srbije je tražila od svih poslovnih banaka da im se dostave imena, adrese i matični brojevi građana Srbije koji su se usudili da naprave donaciju našoj kampanji", rekao je Jeremić
0 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 23.03.2017. 16:18h

Predsjednički kandidat Vuk Jeremić ocijenio je da su istraživanja javnog mnjenja o predsjedničkim rezultatima netačna.

Jeremić je pitao kandidata vladajuće koalicije Aleksandra Vučića "čega se plaši", kada ta istraživanja govore da on ima više od 50 odsto podrške građana, dok je Jeremić po tim prognozama tek četvrti ili peti.

"Mislim da ta istraživanja nijesu tačna, i da razlog zbog čega je sva oštrica i svi resursi režima usmjereni na mene, upravo to što razumiju ko im je na ovim izborima najozbiljniji protivnik", naveo je Jeremić u pisanoj izjavi.

On je ocijenio da aktuelna vlast nastavlja sa specijalnim ratom i da više ne bira nikakva sredstva.

"Policija nam ulazi u prostorije i popisuje ljude. Narodna banka Srbije je tražila od svih poslovnih banaka da im se dostave imena, adrese i matični brojevi građana Srbije koji su se usudili da naprave donaciju našoj kampanji", rekao je Jeremić.

Jeremić je dodao i da se nastavlja do sada nezabilježena kampanja u medijima, ističući kao primjer saopštenje Srpske napredne stranke, koje je potpisao potpredsjednik te stranke Milenko Jovanov, u kojem je navedeno da "cjelokupnim narko tržištem u Srbiji upravlja njegova supruga Nataša Jeremić".

Novinarka i supruga predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, Nataša Jeremić podnijela je danas krivičnu prijavu Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu protiv Srpske napredne stranke, njenog lidera Aleksandra Vučića, kao i funkcionera SNS Milenka Jovanova, rekao je advokat Vladimir Gajić.

"Ona je krivičnu prijavu podnijela zbog dogadjaja 20. marta kada su je optužili da je glavni vođa narko dilera u Srbiji. Protiv SNS krivičnu prijavu je podnijela na osnovu Zakona o odgovornosti pravnih lica, protiv Aleksandra Vučića kao odgovornog lica za zloupotrebu odgovornog položaja i kao podstrekača u odnosu na glavnog izvršioca, a to je Milenko Jovanov", rekao je Gajić novinarima u Beogradu.

On je rekao da je krivična prijava podnijeta "zbog izvršenja krivičnog djela lažno prijavljivanje" ; i da očekuje da će Tužilaštvo brzo reagovati.

Bonus video: