Imovina, poslovi, prekršaji, veze sa kriminalom kandidata za predsjednika Srbije

Prema sakupljenim podacima KRIK-a najvredniju imovinu posjeduju sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica. Vlasnici su više stanova u Beogradu i zemlje koji ukupno vrijede 1,2 miliona eura
1 komentar(a)
Srbija izbori
Srbija izbori
Ažurirano: 23.03.2017. 07:46h

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavila je profila kandidata za predsjednika Srbije u bazi podataka o imovini političara.

Prema sakupljenim podacima KRIK-a najvredniju imovinu posjeduju sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica. Vlasnici su više stanova u Beogradu i zemlje koji ukupno vrijede 1,2 miliona eura.

Drugi na listi je Vuk Jeremić – iako nema imovinu na svoje ime, stanovi, kuće i zemljište koje posjeduju njegove supruga i majka vrijedni su više od 750 hiljada eura.

Na posljednjem mjestu po vrijednosti nekretnina nalazi se predsjednički kandidat Luka Maksimović (Ljubiša Preletačević Beli) čija uža porodica posjeduje imovinu vrijednu oko 65 hiljada evra.

KRIK-ova baza pokazuje da su predsjednički kandidati sklapali različite poslove, a jedan od njih osnovao je i ofšor kompaniju. U bazi možete pročitati i detalje o saobraćajnim prekršajima, krivičnim i drugim postupcima i otkriti koji kandidati za predsednika su bili u vezi sa članovima kriminalnog miljea.

Pročitajte sve detalje vezane za kandidate za predsjednika Srbije u bazi KRIK-a na ovom linku.

Bonus video: