OBRADOVIĆ NE STRAHUJE OD ODMAZDE

Vrijeđali su me kad sam govorio o vezama Vučića, Đukanovića, Bebe i Čede

Vučić može da pobijedi u prvom krugu samo uz izbornu krađu. On ima veliki izborni rejting, ali je to posljedica mraka u kome mi danas živimo i neviđenog pritiska na građane – kaže lider Dveri u intervjuu Danasu
406 pregleda 6 komentar(a)
Boško Obradović, Foto: Beta-AP
Boško Obradović, Foto: Beta-AP
06.02.2019. 09:09h

Lider desničarskog pokreta Dveri Boško Obradović, kaže da se ne plaši odmazde vlasti zbog svog projekta otkrivanja i objavljivanja podataka i dokumenata za koje tvrdi da dokazuju povezanost srpskih vlasti sa kriminalom. Na pitanje Danasa, očekuje li zbog svog Dveriliksa iste reakcije kao u slučaju Nataše i Vuka Jeremića, on kaže da je kroz to već prošao.

"Na svaku moju kritiku o povezanosti Vučića sa Milom Đukanovićem, Bebom Popovićem i Čedom Jovanovićem vlast je reagovala klevetama i uvredama da sam kafanski pjevač sa Ibarske magistrale, siledžija koji bije žene, da sam američki plaćenik, ustaša. Na kraju sam optužen i da sam trgovac drogom", kazao je Obradović u intervjuu Danasu. 

On tvrdi da još nije demantovan nijedan podatak koji je saopštio.   

"Niko nije ni demantovao da je Nenad Kovač, zvani Neša Roming, nekada blizak saradnik Borisa Tadića, a sada kum Nikole Petrovića, kuma Aleksandra Vučića, isplatio višemilionske dugove dnevnog lista Pravde. Niko nije demantovao ni da kumovski zajednički poslovni projekti Nenada Kovača i Nikole Petrovića obuhvataju i izgradnju mini-hidroelektrana i suvlasništvo u preduzeću Eko enerdži grup čiji je direktor odnedavno ponovo Nikola Petrović", kaže Obradović.

On je uvjeren da Vučić može da pobijedi u prvom krugu samo uz izbornu krađu, uprkos rezultatima svih anketa koje lideru SNS prognoziraju natpolovičnu većinu već 2. aprila. Ta istraživanja koja govore i o padu njegovog rejtinga Obradović odbacuje i tvrdi da predstavljaju pokušaj demoralisanja birača prave opozicije.

"Činjenica je da on ima veliki izborni rejting, ali je to posljedica mraka u kome mi danas živimo i neviđenog pritiska na građane. U takvoj demokratiji Vučić može samo i da pobjeđuje", rekao je Obradović u intervjuu Danas.   

Izborna krađa je, prema njegovim riječima,, već u toku zbog biračkog spiska koji nije ažuriran “u koji niko nije imao uvid i u kome je ko zna koliko mrtvih duša”. 

"Imamo neriješeno pitanje glasanja u dijaspori i na Kosovu i Metohiji. Osim toga imamo neravnopravan medijski tretman svih predsjedničkihkandidata. Po našem monitoringu 92 odsto vremena u informativnim emisijama posvećeno je Vučiću", rekao je Obradović.

On tvrdi da je najveća izborna krađa bila na Kosovu, a RIK još nije saopštio po kom uputstvu i načinu će se tamo držati izbori na Kosovu i da li će svi predsjednički kandidati moći da imaju svoje članove biračkih odbora na svih 90 izbornih mjesta i da li će učestvovati u brojanju glasova .

Obradović je rekao da je pokrenuo inicijativu da sa ostalim izbornim štabovima opozicije zajedno prate izborni dan i zajedno nastupe “u odbranu izbornih rezultata”. On ipak nije spreman da priuži blanko podršku bilo kome od opozicionih kandidata u drugom krugu, pa ni Sašu Jankovića i Vuka Jeremića. 

"Zašto bismo mi podržali nekoga, ako želi da nastavi put EU po svaku cijenu. Koja je onda razlika između Vučića, Nikolića i njih", pita se Obradović i najavljuje da će eventualnom kandidatu isporučiti 10 zahtjeva, pa će onda donijeti odluku.