Jeremić: Borimo se za kulturnu i pristojnu Srbiju

Jeremić je pri posjeti Zapadnobačkog okruga rekao da se danas u javnom i medijskom prostoru bije bitka sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom
0 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.03.2017. 18:39h

Kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Somboru da su predsjednički izbori borba za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvijek bila i kakva će ponovo biti poslije izbora. "Mi se danas na ovim izborima ne borimo za glasove, mi se na ovim izborima borimo za normalnu, pristojnu i kulturnu Srbiju kakva je ona uvijek bila i kakva vjerujem može ponovo da bude, i biće nakon ovih izbora", rekao je Jeremić.

Jeremić je pri posjeti Zapadnobačkog okruga rekao da se danas u javnom i medijskom prostoru bije bitka sa vulgarnošću, prostaklukom i propagandom. "Ovo je kraj sa izuzetno dugom kulturnom, istorijskom, ali i privrednom tradicijom. Ovo je grad Konjovića, ovo je grad sa jednim od najpoznatijih teatara u našoj zemlji koji je i dan dana itekako cijenjen, ali ovo je opština u kojoj umire kultura. Ovo je opština u kojoj je zatvoreno 11 seoskih biblioteka", rekao je Jeremić.

Jeremić je kazao da "ne zna šta o činjenici da se u Somboru gasi kultura imaju da se kažu oni koji se usudjuju da snimaju spotove u bibliotekama i koji u biblioteke ulaze samo da bi snimali spotove". Jeremić je posjetio Udruženje žena etno kuće "Majčino srce" u selu Lalić, razgovarao sa mještanima Ratkova, a potom posjetio Sombor, gdje je razgovarao sa gradjanima i prošetao centrom tog grada.

Bonus video: