DS: Srbijom vlada nasilje i strah kao u doba Miloševićevog režima

"Srbija mora biti zemlja vladavine dobrih Zakona u kojoj će se za svaku izgovorenu neistinu odgovarati", navela je DS u saopštenju
0 komentar(a)
Demokratska stranka logo, Foto: Novosti.rs
Demokratska stranka logo, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 21.03.2017. 13:08h

Demokratska stranka (DS) najoštrije je danas osudila napade na suprugu predsjedničkog kandidata Vuka Jeremića, Natašu Jeremić, koju je visoki funkcioner Srpske napredne stranke optužio da "upravlja cijelokupnim narko tržištem u Srbiji".

"Izjava potpredsjednika Srpske napredne stranke Milenka Jovanova kojom pravi metu od Nataše Jeremić, supruge Vuka Jeremića, predstavlja nivo brutalnosti za koji smo mislili da je zauvijek nestao padom Miloševićevog režima", navela je DS u saopštenju.

Ta stranka je istakla da su napadi na porodicu granica koja se nikada ne prelazi i ljude koji mogu tako nešto da izgovore niko neće moći da amnestira od Zakona, ali i od sopstvene savjesti, ukoliko je imaju.

"Srbija mora biti zemlja vladavine dobrih Zakona u kojoj će se za svaku izgovorenu neistinu odgovarati", navela je DS u saopštenju i dodala da pet godina ukazuje na nedopustivu atmosferu nasilja i straha koja je zavladala Srbijom.

DS je osudila i hapšenje aktivista Lokalnog fronta u Kraljevu koji iskazuju protest zbog prelijepljivanja javnih površina propagadnim plakatima Aleksandra Vučića.

"Državno nasilje se sprovodi u okrilju zloupotrebe institucija, javnost je zgrožena činjenicom da se gube životi u našoj zemlji zarad lijepljenja plakata i da se ljudi dovode u smrtnu opasnost pretrčavanjem autoputa. Pozivamo gradjane Srbije da zajedno odbranimo našu zemlju dostojanstveno i demokratski", saopštila je DS.

Bonus video: