Čanak: I crkva mora da plati porez

Jednako je nedopustivo i da se građanima siječe struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente", dodao je Čanak
7 komentar(a)
Nenad Čanak, Foto: Betaphoto
Nenad Čanak, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 21.03.2017. 09:42h

Predsjednički kandidat Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocjenio je danas da je nedopustivo da crkva javno odbija da plati porez u situaciji kada građani imaju i obavezu i rok da to učine.

"Isto tako je nedopustivo i da u trenutku kada se država bori protiv sive ekonomije, crkva i dalje ne bude u sistemu PDV a godišnje zarađuje preko 100 miliona eura. Istovremeno, samo u budžetu za 2017. i samo za penzijsko, invalidsko i zdravstveno osiguranje sveštenika i vjerskih službenika izdvaja se 260 miliona dinara iz budžeta", navodi se u saopštenju.

Čanak je ocjenio da ako je najveći patriotizam i obaveza platiti porez, "kao što kaže aktuelni premijer", onda treba svi da imaju jednaku obavezu i jednako budu patriote.

"Isti ovaj princip, neselektivnog odnosa koji država treba da ima prema naplati poreza, treba da važi i za naplatu električne energije i prirodnog gasa. Jednako je nedopustivo i da se građanima siječe struja i isključuje gas zbog duga od nekoliko hiljada dinara, dok se gomilaju dugovi pojedinih javnih preduzeća i fudbalskih klubova za utrošene energente", dodao je Čanak.

Bonus video: