Šutanovac: Očekujem da Janković vodi Srbiju kao nestranačka ličnost

Na pitanje da li je sa Jankovićem razgovarao na temu osnivanju stranke, on je kazao da misli da u Srbiji ima suviše stranaka i da takav pokušaj ne bi bio svrsishodan
0 komentar(a)
Dragan Šutanovac, Foto: Betaphoto
Dragan Šutanovac, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.03.2017. 08:39h

Predsjednik Demokratske stranke (DS) Dragan Šutanovac izjavio je da ne očekuje od predsjedničkog kandidata Saše Jankovića da uđe u DS, već da očekuje da Srbiju vodi kao nestranačka ličnost.

"Nakon pobjede Jankovića očekujem raspisivanje parlamentarnih izbora i pobjedu one grupacije koja danas sa Jankovićem učestvuje u kampanji. Vjerujem da možemo da ostvarimo sinergiju. Do tada imamo mnogo vremena i trenutno nam to nije tema", rekao je Šutanovac za izdanje Kurira od nedjelje, 19. marta.

Na pitanje da li je sa Jankovićem razgovarao na temu osnivanju stranke, on je kazao da misli da u Srbiji ima suviše stranaka i da takav pokušaj ne bi bio svrsishodan.

Šutanovac je rekao i da očigledno nekome smeta što je DS iskreno i bez lične političke ambicije podržao Jankovića i da mu ne smeta čak utisak da su u njegovoj sijenci.

"Čak i ukoliko je utisak da smo u njegovoj sijenci mi ne smeta. Važan je cilj da Janković bude predsjednik", rekao je Šutanovac.

Bonus video: