Janković: Vratiću vojsci ponos i ugled

"Potrebno je samo da najbolji dođu na najvažnija mjesta, da prestane stranačko zapošljavanje", rekao je Janković i dodao da prije emisije niko od ekipe u studiju RTS-a nije mogao da se sjeti ko je bio "neki Krstić koji je kao došao iz Amerike da bude ministar i da nam sredi situaciju"
2 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 18.03.2017. 20:32h

Predsjednički kandidat grupe građana "Za Srbiju bez straha" Saša Janković izjavio je večeras da će kada postane predsjednik Srbije vratiti vojsci ponos i ugled.

On je na predstavljanju predsjedničkih kandidata na RTS-u rekao da će kao komandant oružanih snaga obezbijediti da vojska prestane da bude "pretorijanska garda jedne porodice".

Janković je rekao i da neće dozvoliti da se nastavi ponižavanje vojske i da ministar odbrane bude neko ko za to nema kvalifikacije i da će oružane snage ponovo postati jedna od najuvažavanijih institucija.

On je aludirajući na strane savjetnike aktuelnog premijera Aleksandra Vučića istakao da sve što je potrebno imamo u Srbiji - i naučnike i pravnike i ekonomiste...

"Potrebno je samo da najbolji dođu na najvažnija mjesta, da prestane stranačko zapošljavanje", rekao je Janković i dodao da prije emisije niko od ekipe u studiju RTS-a nije mogao da se sjeti ko je bio "neki Krstić koji je kao došao iz Amerike da bude ministar i da nam sredi situaciju".

On je istakao i da će kao predsjednik Srbije sarađivati sa vladom, napomenuvši da je to i ustavna obaveza.

Janković je naveo da je "tu stvar pogrešno postavio Vučić koji je pomislio da je sve i sva u državi i koji je rekao da neće predsjednika koji zvoca".

Bonus video: