Šešelj otkrio: Vučić je prisluškivao Tomu i donosio mi snimke u Hag

Nikolić je pobijedio Tadića jer je imao ogroman broj sponzora - Mila Đukanovića, Stanka Subotića, neku njemačku fondaciju, Miroslava Miškovića…
50 pregleda 11 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 17.03.2017. 22:52h

Vučić je najveći medijski manipulator, Nikolić politički mrtav, Jankoviću u kampanji smeta Janković a Jeremić troši silne pare…

Uz ponovljene izjave koje su već skandalizovale srpsku javnost, poput one da bi pomilovao ubicu Zorana Đinđića, lider radikala Vojislav Šešelj nastavio je u svom stilu u intervjuu koji objavljuje Danas. Na pitanje da li Vučić ucjenjuje dosijeima Ivicu Dačića, Šešelj kaže da Vučić ima fascikle i za Tadića, Čedu Jovanovića i Nenada Čanka, ali da on nerado iznosi te fascikle, “već više voli da podsjeti da ih ima. Tako neutrališe protivnike.

"Vučić je još dok je bio kod nas nabavio neki uređaj vrijedan 35.000 evra kojim je prisluškivao sve umrežene telefone, pa i Tomu. U Hag mi je donosio stenograme njegovih razgovora sa Tadićem, ali i sliku Tomine velelepne kuće u Bajčetini. Nisam se tome protivio", kaže Šešelj.

Uz ocjenu da je Tomislav Nikolić, koga “intimno mrzi”, do kraja devalvirao funkciju predsjednika, on kaže da je čuo za kompromis između njega i Vučića.

"Da Nikolić ne kreće protiv Vučića, a da mu ostane rezidencija na Dedinju od 1.500 kvadrata i plac oko jednog hektara. Pošto po zakonu takav kompromis nije moguć, onda je ponudio rješenje da se to tretira kao kancelarija bivšeg predsjednika, da dobije sekretaricu, savjetnika i službeno vozilo. Kao predsjednik pokrenuo bih inicijativu da ukinu privilegije bivšim predsjednicima, kaže lider radikala.

Nikolić je, kaže pobijedio na pretehodnim izborima jer se narodu smučio Tadić ali su u njega ulagani i “ogromni resursi”.

"Imali su ogroman broj sponzora - Mila Đukanovića, Stanka Subotića, neku njemačku fondaciju, Borisa Tadića, Miroslava Miškovića. Da, ovaj progonjeni Mišković je dao ogromne količine novca Nikoliću, a kada mu je Vučić tražio za Pravdu (dnevne novine), nije htio da da, jer je smatrao da je dovoljno dao. Da li tu ima još nečega, ne znam, ali ispada da je on jedini tajkun i da je veći problem to što su biznismeni davali pare, a ne što su političari primali mito", kazao je Šešelj.

On tvrdi da ni Vučiću nije intimno oprostio, ali da ga ipak razlikuje od Nikolića jer je vratio poslanički mandat kada je napustio radikale. Šešelj je posebno kritikovao Vučićevo približavanje Zapadu.

"Sve što je mogao preko njega da postigne, Zapad je postigao. Od njega više ne mogu da dobiju ništa, ni oko Kosova. Pristao je na dva seta Briselskog sporazuma, ali su ga prevarili oko ZSO, i on ne bi smio dalje da pregovara dok se to ne realizuje. Pregovore ne treba nastavljati i dok se ne poništi odluka otpadničke vlade na KiM o uzurpiranju imovine, a Brisel bi trebalo da bude garant naše imovine", kaže lider radikala uz ocjenu da preambulu ustava po kojoj je Kosovo sastavni dio Srbije treba braniti pom cijenu života.

Šešelj je ponovio svoje uvjerenje da Vučić neće pobijediti u prvom krugu predsjedničkih izbora i da će u drugom njih dvojica voditi tešku bitku. Saša Janković i Jeremić, tvrdi, nemaju šanse.

"Unutrašnjost Srbije neće glasati ni za jednog od njih. Ona je podijeljena između mene i Vučića. Doduše, Jankovićevoj kampanji ne fali ništa, osim samog kandidata, a što se Jeremića tiče, on beskrajno laže narod trošeći ogromnu količinu novca, a to nisu mogli Pozderci da mu ostave", kaže lider radikala.

Ocjenjujući kampanju u elektronskim medijima neravnopravnom on kaže da je “u Miloševićevo vrijeme bilo alternativnih medija”.

"Naravno privilegovan je Vučić. Pitanje je kada će on da shvati da je greška što ga toliko ima u medijima. Milošević je pravio grešku u suprotnom pravcu, a prava mjera je negde na sredini. Više puta sam rekao da je Vučić najveći medijski manipulator i to mu niko ne može da ospori. Pročitao je sve što se o medijskoj manipulaciji moglo naći. Tu je bez premca, ali nije on jedini privilegovan u medijima. Protežirani su Jeremić i Janković, a u posljednje vrijeme i Preletačević", kaže Šešelj za Danas.

Na podsjećanje da se Vučić izvinio Danasu zbog ogromnih novčanih kazni u vrijeme Miloševića, lider radikala nije pokazao kajanje:

“Ma pustite Vučića, on se na sve strane samo izvinjava. Kaje se zbog te prošlosti, a možda će se jednog dana kajati i zbog današnje prošlosti.”

Bonus video: