Jankovićev štab: Krivične prijave zbog pretnji smrću

Iz Jankovićevog izbornog štaba navode da im se sve više građana obraća prijavljujući različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje
54 pregleda 0 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.03.2017. 14:51h

Iz izbornog štaba Saše Jankovića saopšteno je da su podnijete krivične prijave zbog, kako se navodi, napada, uključujući i direktne prijetnje smrću, na predsjedničkog kandidata Sašu Jankovića.

“Advokatski tim Saše Jankovića pokrenuo je pred nadležnim organima odgovarajuće postupke u cilju zaštite ličnog integriteta i lične bezbjednosti predsjedničkog kandidata Saše Jankovića. Očekujemo hitnu reakciju MUP, tužilaštva i sudova kao organa Ustavom predviđenih da štite građane Srbije i njihova prava”, prenosi izborni štab Jankovića izjavu advokata Miloš Marković povodom, kako se navodi, napada, uključujući i direktne prijetnje smrću, na predsjedničkog kandidata Sašu Jankovića.

Pored otvorenih prijetnji smrću na društvenim mrežama, Jankovićev tim tvrdi da “smo svjedoci i iznošenja najgnusnijih kleveta i optužbi u tabloidnim medijima protiv Jankovića”.

“Borimo se za istinu i poštovanje zakona od prvog dana. Baš zbog toga, već smo tužili tabloide i druga lica koja iznošenjem neistina pokušavaju da sakupe jeftine poene u izbornoj kampanji. Zahvaljujući građanima, došli smo i do podataka o počinjenim krivičnim djelima, za koja takođe imamo pripremljene tužbe”, rekao je Miloš Marković.

Iz Jankovićevog izbornog štaba navode da im se sve više građana obraća prijavljujući različita kršenja zakona tokom predizborne kampanje, “prije svega kroz zloupotrebu državnih organa, javnih preduzeća i državnih službenika koji su stavljeni u službu kampanje jednog čovjeka”.

Bonus video: