Vlasi: Svi su isti od Slobe do Vučića

Milošević je pogazio našu autonomiju, a Albanci ništa više nijesu htjeli. Da to nije uradio, možda bi Kosovo i danas bilo u Srbiji i do rata ne bi ni došlo
121 pregleda 70 komentar(a)
Azem Vlasi, Foto: Screenshot (YouTube)
Azem Vlasi, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 15.03.2017. 23:18h

Ni aktuelna vlast u Srbiji kao ni njihovi prethodnici nije odmakla u politici prema Kosovu, ocijenio je nekadašnji političar a sada advokat iz Prištine Azem Vlasi.

"Osim Aleksandra Vučića, koga sam upoznao još 1993. na jednoj televiziji u Beogradu, kada sam bio učesnik TV duela sa Vojislavom Šešeljem, nikoga drugog ne poznajem lično. Ono što mogu da kažem je to da je očigledno da se ni oni, kao ni prethodni vlastodršci u Beogradu, nisu odrekli Miloševića i njegove pogubne politike prema Albancima i Kosovu. Nisu, naime, okrenuli drugi list i ostavili na miru nezavisno Kosovo da se razvija i za takve nasljednike Šešeljeve i Miloševićeve politike ne mogu da smatram da žele mir i dobro Albancima i Kosovu", rekao je Vlasi u intervjuu listu Alo.

Na pitanje šta danas Misli o Miloševiću sa ove distance , Vlasi je rekao da je to bila suluda politika.

"On je krenuo da gazi po Jugoslaviji kao slon, vodio je suludu politiku i svojom arogancijom prema Kosovu i Albancima izazvao je haos. Zbog njega i njegove politike svi su bježali iz Jugoslavije. Pogazio je našu autonomiju, a Albanci ništa više nijesu htjeli. Da to nije uradio, možda bi Kosovo i danas bilo u Srbiji i do rata ne bi ni došlo. Znate, iskreno govoreći, mi Albanci nikada i nismo pripadali SFRJ i Srbiji, uvijek smo bili silom gurani u nju ", kazao je Vlasi.

On je odluku Vlade Kosova da prepiše svu imovinu na sebe ocijenio potpuno normalnom.

"Ovde je korišćen model koji se primjenjivao u svim slučajevima kada su zemlje bivše SFRJ odlazile iz Jugoslavije, tako da sukcesijom i Kosovo ima pravo da prisvoji imovinu koja se nalazi na njenoj teritoriji. To rade sve zemlje", ističe Vlasi za Alo.

Nekadašnji političar a sada savjetnik kosovskog predsjednika, koga list opisuje kao “omiljenog Albanca Josipa Broza Tita” nedavno je bio napadnut ispred svoje kuće. Na njega je pucao Murat Jašari, brat komandanta OVK Adema Jašarija.

Vlasi je dan nakon ranjavanja pušten na kućno liječenje i kako je kazao u razgovoru za Alo sjedi kod kuće i slaže kockice događaja u kojem umalo nije izgubio glavu.

"Jedino u šta sam siguran je da motiv nije lične prirode. Nikome moja porodica ni ja nismo dužni, niti smo bilo koga izdali ili uvrijedili. Jasno je, dakle, da se radi o pokušaju ubistva i ućutkivanja koje je politički naručeno", rekao je Vlasi.

On sumnja, kako je kazao, u one kojima smeta njegov slobodni stav.

"Na Kosovu djeluju mnoge tajne organizacije koje žele da naprave haos i izazovu nemire. Žele da Albanci zarate između sebe. Upravo o tome mislim i sumnjam da je to željeni cilj napada na mene", rekao je Vlasi.

Bonus video: