NEGIRALI TVRDNJE NOVOSADSKOG ADVOKATA

"Beli-Samo jako": Nismo prijetili, Beli je pozivao na nemaltretiranje Miroja

"Pokret smatra da je riječ o pokušaju autoviktimizacije Miroja Jovanovića. Mislimo da je sve urađeno tendenciozno i da birokratskim sitničarenjem pokušavaju da delegitimiziju volju 13.000 građana koji su dali potpis. Pokušavaju da opstruišu i spriječe kandidaturu Belog jer ga se plaše", smatra Vlajić
2 komentar(a)
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Betaphoto
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 15.03.2017. 20:18h

Portparol Građanskog pokreta "Beli - Samo jako" Stevan Vlajić, komentarišući tvrdnje novosadskog advokata Miroja Jovanovića da mu, nakon što je uložio prigovor na kandidaturu Ljubiše Preletačevića Belog, prijete i da je izložen pritiscima i uvredama, tvrdi za N1 da Luka Maksimović ne stoji iza toga.

Podsjeća da je, kad je dovedena u pitanje njegova kandidatura, upravo Maksimović pozivao da se smire tenzije, pa čak i u konkretnom slučaju kad je pozivao na "nemaltretiranje Miroja".

"Oni samo ovo čekaju. Mi ne možemo da odgovaramo za to što su neki ljudi pisali, ta pisanja su neozbiljna, ali ne potiču iz Mladenovca. Sigurno je da Luka Maksimović ne stoji iza toga", kaže Vlajić za N1.

On smatra da su insinuacije da iza prijetnji stoji Maksimović namjerno plasirane.

"Pokret smatra da je riječ o pokušaju autoviktimizacije Miroja Jovanovića. Mislimo da je sve urađeno tendenciozno i da birokratskim sitničarenjem pokušavaju da delegitimiziju volju 13.000 građana koji su dali potpis. Pokušavaju da opstruišu i spriječe kandidaturu Belog jer ga se plaše", smatra Vlajić.

Ponavlja da je "stvar više politička nego pravno-formalna".

"Sve je po zakonu, imamo legitimitet da imamo kandidata na izborima", tvrdi Vlajić.

On demantuje, takođe, da je Pokret napravio sajtove na kojima se ismijeva Jovanović i tvrdi da imaju samo jedan zvaničan sajt - samojako.rs.

"Najmanje želimo da se, u trencuima kad se dešava nešto bitno, bavimo Mirojem Jovanovićem", poručuje na kraju razgovora za N1 Stevan Vlajić.