Dveri: Vučić je običan poslušnik, obavlja sve prljave poslove vezane za predaju Kosova

"Sve što je juče izgovoreno u Berlinu, potvrdilo je ono što Dveri godinama govore - da Vučić štiti jedino interese krupnog kapitala, tajkuna, MMF-a, Brisela i da to za rezultat ima siromašenje građana Srbije, potpuno socijalno i ekonomsko urušavanje i otimanje Kosova", ocjenjuju Dveri u saopštenju
7 komentar(a)
Angela Merkel, Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Angela Merkel, Aleksandar Vučić, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.03.2017. 19:09h

Srpski pokret Dveri ocijenio je danas da poruke koje su njemačka kancelarka Angela Merkel i predsjednički kandidat Aleksandar Vučić uputili iz Berlina jasno pokazuju da je Vučić "običan poslušnik i izvršilac naloga briselske i njemačke administracije", te da obavlja "sve prljave poslove vezane za predaju Kosova" na koju prethodni predsjednik Srbije nije pristao.

"Sve što je juče izgovoreno u Berlinu, potvrdilo je ono što Dveri godinama govore - da Vučić štiti jedino interese krupnog kapitala, tajkuna, MMF-a, Brisela i da to za rezultat ima siromašenje građana Srbije, potpuno socijalno i ekonomsko urušavanje i otimanje Kosova", ocjenjuju Dveri u saopštenju.

Pohvala Angele Merkel da je Vučić "sproveo velike reforme koje su omogućile investicije i ispunio sve uslove za pregovore sa EU", kao i poruka da su njemački investitori veoma zadovoljni i da će nastaviti da dolaze u Srbiju, "u prevodu znači da su Vučićeve reforme u interesu investitora, a ne građana Srbije", smatraju Dveri.

"Naši građani, radnici, penzioneri 'debelo' su platili te reforme. Opljačkani su, poniženi, otete su im plate i penzije, natjerani su da preživljavaju. Uz to im Vučić svakodnevno poručuje da moraju da 'promijene svijest', da nauče da rade 20 sati dnevno za tog inostranog investitora i da više stežu kaiš", ocjenjuju Dveri.

Dveri smatraju da "razlog za hvalospjeve Merkelove leži u Vučićevom pristanku da po pitanju Kosova obavi sve prljave poslove za koje Tadić (bivši predsjednik Srbije Boris Tadić) nije bio odmah spreman".

"Te prljave poslove Vučić je već sproveo – rezultat je predaja Kosova Albancima. Briselski dijalog je omogućio širenje suvereniteta lažne države Kosovo na cijeloj teritoriji pokrajine, a srpski narod je izgubio i one institucije koje je imao", ocenjuju Dveri.

Dveri smatraju da zahtjev da se "Srbija aktivnije uključi u realizaciju projekta auto-puta Niš-Priština", koji je dio auto-puta Niš-Priština-Tirana-Drač, znači da Srbija mora da se aktivnije uključi u realizaciju projekta "Velika Albanija".

Pokret Dveri je ocijenio i da je Vučić doveo Srbiju "u najgoru moguću poziciju – jasno je da se EU raspada i da Srbija nikada neće postati članica".

U saopštenju se ukazuje će se lider Dveri Boško Obradović, kao predsjednik Srbije, založiti za "zaustavljanje daljeg srljanja Srbije u EU".

Bonus video: