Jeremić: Spoljna politika Srbije vodi se na nestručan i vjerovatno poguban način

Jeremić je upitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi samo na "puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka"
1 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Beta
Vuk Jeremić, Foto: Beta
Ažurirano: 15.03.2017. 18:18h

Predsjednički kandidat Vuk Jeremić ocijenio je u Prijepolju danas da se spoljna politika Srbije vodi na "najblaže rečeno" nestručan, a vrlo vjerovatno na poguban način, saopštio je Jeremićev tim. "Spoljna politika Srbije se danas svodi na sramnu trgovinu u kojoj naši vlastodršci od Zapada dobijaju podršku za sprovođenje represije nad sopstvenim narodom, a zauzvrat daju nacionalne, državne i ekonomske resurse, prije svega na Kosovu i Metohiji", izjavio je Jeremić. On je upitao premijera Srbije Aleksandra Vučića da li je moguće da spoljna politika Srbije treba da se svodi samo na "puko predavanje nacionalnih interesa i dobijanje domaćih zadataka". "Juče je naš premijer imao sastanak sa kancelarkom Merkel, to je sudeći po njihovim osmijesima i zagrljajima bio jako dobar sastanak, ali na tom sastanku naš premijer nije otvorio pitanje otimačine srpske imovine na Kosovu od strane ilegalnih prištinskih institucija. O tome je mogao da razgovara, a izabrao je da ne razgovara", rekao je Jeremić.

On je kazao da je Merkel pohvalila Vučiča i za ekonomski rast od 1,16 odsto Bruto društvenog proizvoda (BDP), ali je dodao da to nije ista cifra koju Vučić pominje. "A on je nije ispravio. Ne znam ko govoriti istinu", rekao je Jeremić.

Bonus video: