BELI PRIČAO O PROGRAMU, DRUGIM KANDIDATIMA...

Volio bih da upoznam Vučića, Janković je elokventna osobica i fini gospodičić

"Nažalost, nisam dovoljno kompetentan da vodim zemlju, ali oko sebe ću imati 20 ili 30 intelektualaca i stručnjaka. Beli će biti samo figura čistoće koju narod voli. Imaćemo građansku upravu na mjestu predsjednika"
86 pregleda 2 komentar(a)
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Betaphoto
Ljubiša Preletačević Beli, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.02.2019. 12:01h

Kandidat za predsjednika Srbije Luka Maksimović, poznat kao Ljubiša Preletačević Beli, kaže da je "Ljubiša budala" i da ne zna koja su ovlašćenja predsjednika Srbije, a nema ni program. "Nisam dovoljno kompetentan da vodim zemlju", kaže Beli.

"Kako kad. Prednost je to što je Ljubiša budala i može da priča šta hoće", odgovorio je Maksimović na pitanje "Kurira" ko je predsjednički kandidat, Luka Maksimović ili Ljubiša Preletačević Beli.

Upitan da li zna koja su ovlašćenja predsjednika Srbije, Maksimović je odgovorio da "nije toliko upućen".

"Znam da svakako nema onolika ovlašćenja kolika ima premijer ili gradonačelnik Beograda", rekao je Maksimović.

On je istakao i da nema program, ali da je suština da je ljudima nije stalo do toga da li neko ima ili nema program, već da li je neko iskren i čist, nov na političkoj sceni.

"Nažalost, nisam dovoljno kompetentan da vodim zemlju, ali oko sebe ću imati 20 ili 30 intelektualaca i stručnjaka. Beli će biti samo figura čistoće koju narod voli. Imaćemo građansku upravu na mjestu predsjednika", navodi Maksimović.

Maksimović kaže da ima tri bijela odijela. "Dobio sam i tri para vunenih čarapa. Čak imam i jedno 'Hugo Bos' odelo, koje mi je poklonjeno, ali je boje šampanjca, pa ga nosim samo noću", otkriva Maksimović.

Maksimović je dodao i da nema rješenja za nezaposlenost i smanjenje siromaštva.

"Glavni cilj je da se domognemo predsjedničke pozicije, a posle ćemo da vidimo", rekao je Maksimović.

Maksimović je naveo da on "na neozbiljan način ukazuje na ozbiljne stvari.

"Izlazak na predsjedničke izbore nije neozbiljna stvar. Zato priča o neozbiljnosti pada u vodu. Nisma ni sanjao o ovolikoj podršci", dodao je Maksimović.

Upitan da li ga se ostali kandidati plaše, Maksimović je odgovorio da ne želi da ga se iko plaši, ali s obzirom na sve opstrukcije posljednjih dana, izgleda da ga se plaše i vlast i opozicija.

Maksimović je za kandidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića rekao da je ozbiljan igrač i da bi volio da ga upozna, a za Vuka Jeremića naveo da ima "unapred napisane citate, scenario i jaku kampanju", dok je Sašu Jankovića nazvao "elokventnom osobicom i finim gospodičićem", koji se, međutim, "zatvorio u krug dvojke i napravio zid".

Maksimović je za Šešelja je rekao da "igra za sebe" i da je riječ o ličnim interesima.

Luka Maksimović za sebe kaže da "djeluje urbano", ali da njegov otac 30 godina drži kafanu, a da mu je majka iz Slovačke.

On je istakao da se divi retorici Zorana Đinđića.

"E, baš je Đinđić umio da se obrati i seljacima i intelektualcima. Svi su ga razumjeli. To je ono što je bilo najbolje u njemu", rekao je Maksimović.