Ko je Predrag Vučetić, pretendent za kandidata?

Vučetić je zamjenik komandira Policijske stanice u Trsteniku, a bio je i član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju u kojoj je dobio medalju UN-a za zasluge
570 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Vučetić, Foto: Facebook.com
Predrag Vučetić, Foto: Facebook.com
Ažurirano: 13.03.2017. 16:04h

Predrag Vučetić, diplomirani oficir policije i pravnik, jedan je od 12 ljudi koji je predao potpise za kanadidaturu za predsjednika Srbije, ispred grupe građana "Bela lađa".

On je juče oko 17 časova predao RIK-u potpise, kada je i nadležnima ukazao na propuste koje je prilikom prikupljanja potpisa za njegovu kandidaturu načinila Gradska uprava u Kruševcu koja mu prema njegovim rečima nije omogućila da slobodno prikuplja potpise, piše Danas.rs.

Njegova grupa građana podnijela je krivičnu prijavu osnovnom javnom tužilaštvu protiv nadležnih organa u gradskoj upravi jer mu nisu dopustili da zauzme javnu površinu na platou Trga kosovskih junaka u Kruševcu radi promocije i prikupljanja potpisa za kandidaturu i time prekršila zakon, piše na zvaničnoj Facebook grupi GG Bela lađa.

Vučetić je zamjenik komandira Policijske stanice u Trsteniku, a bio je i član mirovne misije Ujedinjenih nacija na Haitiju u kojoj je dobio medalju UN-a za zasluge.

Široj javnosti je postao poznat kada je na ove godine na Trgu kosovskim junacima u Kruševcu održao Sretenjski protest protiv državnih institucija.

"Vrijeme je da ponovo postanemo slobodni jer kada se vlast osjeti ugroženom, ona počinje da sprovodi represiju i zastrašivanje, uz to ograničavajući slobode i prava građana, među koje spadaju i one političke", rekao je tada Vučetić.

RIK još uvijek nije proglasio kandidaturu za ovog kandidata.

Bonus video: