Vučić: Mogla je i neka dama da bude protiv mene

On je dodao da je vrlo teška utakmica u kojoj ostali kandidati skupljaju glasove protiv njega, kao i da ga brinu poruke nasilja
75 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 13.03.2017. 12:15h

Aktuelni premijer i kandidat za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić naveo je da se nije bavio ostalim kandidatima.

Kako je rekao, vrlo malo vremena ima za predsjedničku kampanju, malo skupova ima, a očekuju ga i posjete Sarajevu i Berlinu.

“Nijesam se time bavio, vidim da je njih desetorica protiv mene, mogla je da bude i neka dama, ali njih desetorica, vidjećemo kako će da bude“, rekao je Vučić.

On je dodao da je vrlo teška utakmica u kojoj ostali kandidati skupljaju glasove protiv njega, kao i da ga brinu poruke nasilja.

“Nije bilo ni najmanjeg incidenta uprkos prijetnjama koje su iznosili pojedini DOS-ovski kandidati, pucanja na ulicama, vješanja na banderama“, naglasio je Vučić.

Dodaje da se kandidate koriste neistinama o njegovom radu, porodici i partiji koju vodi.

“Nisam čuo nijedan program, nijedan plan, nije pitanje da li nešto želim da čujem ili ne, već nisam čuo ništa sem žestokih napada njih devetorice, desetorice...“, rekao je Vučić.

Upitan da prokomentariše kandidaturu Luke Maksimovića (Ljubiše Preletačevića Belog), Vučić je rekao da ne može time da se bavi i da je politika "suviše ozbiljna stvar" u kojoj nema mjesta šalama.

Naglašava da mu je jedini cilj da se predsjednik izabre na demokratski način.

On se osvrnuo i na posjetu Sarajevu koja u predstoji i dodao da će tamo razgovarati sa svima koji dođu.

On je naveo i da je spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom.

"Mi smo za dijalog spremni i danas i sjutra i svaki dan. Čini mi se da neki u svijetu nedovoljno ozbiljno shvataju posvećenost Prištine da odbiju dijalog, što me plaši ne u smislu njihove snage i onoga što bi mogli da učine protiv nas, već zato što je svaka vrsta nestabilnosti pogubna za nas", rekao je Vučić u Beogradu.

On je to kazao odgovarajući na pitanje novinara kada se očekuje nastavak dijaloga, s obzirom da je Skupština Kosova usvojila Rezoluciji kojom se traži prekid dijaloga Beograd i Prištine sve dok Ramuš Haradinaj ne bude oslobođen.

Dodaje da je zakazana i posjeta Berlinu, gdje će se sastati sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel.

Bonus video: