Ponoš: Da nije društvenih mreža Srbija ne bi znala šta Jeremić priča

Za vrijeme UN kampanje Vuk je imao priliku da se pojavljuje u „Volstrit džornalu”, na Sputnjiku, na Si-En-Enu, ali i na RTS-u, u „Politici”, na B92. U predsjedničkoj kampanji, otvoreni su mu i dalje „Volstrit džornal”, Sputnjik i Si-En-En
101 pregleda 5 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Vuk Jeremić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 13.03.2017. 06:58h

Ukoliko ne bude nepravilnosti koje su pratile prošlogodišnje parlamentarne izbore, sasvim je izvesno da Aleksandar Vučić ne može da pobijedi u prvom krugu i da Vuk Jeremić ulazi u drugi Krug – ocijenio je u razgovoru za Blic šef Jeremićeve kampanje, penmzionisani general Zdravko Ponoš. On je rekao da „naručena istraživanja služe da utiču na rezultate izbora, a ne da izmjere raspoloženje glasača”.

- Da nije bilo dinamične kampanje na društvenim mrežama, javnost bi o Vukovoj kandidaturi bila obaviještena isključivo preko opskurnih režimskih tabloida. Nastavićemo sa korišćenjem društvenih mreža, ali uz razumijevanje da pola Srbije i dalje ne koristi internet. Nije Srbija samo krug dvojke. Nažalost, mnogi građani Srbije informišu se isključivo preko televizija koje se diče nacionalnom frekvencijom ili titulom javnog servisa, dok ponizno služe jednom čoveku – ocijenio je Ponoš.

On ocjenjuje da se “Srbija umorila od lažnih obećanja, a vlast je utopila narod u beznađe manipulišući strahom i milostinjom.

-Mnogi će glasati protiv ove vlasti u nadi da će njihovoj djeci biti bolje. Sudbinu nam kroje isti oni koji su devedesetih osiromašili današnje penzionere, u ratovima osakatili njihovu decu, a danas pokušavaju da im zaglupljuju unuke i nude im mizeran posao bez radničkih prava. To su oni koji su devedesetih druge slali da ucrtavaju granice kod Karlobaga, a danas u istom maniru iskaču sa svojih vozova za Kosovsku Mitrovicu već u Rakovici – rekao je Ponoš za Blic.

Ocjenjujući razliku između Jeremićeve kampanje za generalnog sekretara UN i sadašnjen za predsjednika Srbije Ponoš je ukazao na pristup medijima.

-Za vrijeme UN kampanje Vuk je imao priliku da se pojavljuje u „Volstrit džornalu”, na Sputnjiku, na Si-En-Enu, ali i na RTS-u, u „Politici”, na B92. U predsjedničkoj kampanji, otvoreni su mu i dalje „Volstrit džornal”, Sputnjik i Si-En-En rekao je Ponoš u intervjuu Blicu.

On je kritikovao i najavljenu nabavku “migova” iz Rusije , navodeći da je sve u funkciji kampanje.

-Nadam se da se da će jednog dana ti avionic poletjeti sa našim pilotima, kako bi od svega toga imali koristi i građani Srbije čijim novcem je ta nabavka plaćena. Pozdravljam svaki potez koji jača našu vojsku, ali se pitam šta je ova vlast radila prethodnih pet godina rekao je Ponoš za Blic.

Bonus video: