Saša Radulović predao potpise za kandidaturu: Sada dajte potpise Belom

"Ova kampanja je od početka namještena da postigne cilj Aleksandra Vučića, a to je da izlaznost bude što manja kako bi on pobijedio u prvom krugu", kazao je Radulović
61 pregleda 0 komentar(a)
Saša Radulović, Foto: Betaphoto
Saša Radulović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 11.03.2017. 12:58h

Lider pokreta "Dosta je bilo" (DJB) Saša Radulović predao je danas Republičkoj izbornoj komisiji (RIK) oko 11.000 potpisa građana koji su podržali njegovu kandidaturu za predsjednika Srbije.

Radulović je, poslije predaje kutija s potpisima podrške, novinarima rekao da je prikupljanje potpisa bilo jako težak posao, jer nije bilo dovoljno notara, i ocijenio da su predstojeći predsjednički izbori zapravo "referendum za i protiv Aleksandra Vučića".

"Ova kampanja je od početka namještena da postigne cilj Aleksandra Vučića, a to je da izlaznost bude što manja kako bi on pobijedio u prvom krugu", kazao je Radulović.

On je aktuelnu situaciju u zemlji uporedio sa 5. oktobrom 2000. godine i izborima koji su tome prethodili, kada, kako je ocijenio, građani nisu glasali za Vojislava Koštunicu, već protiv Slobodana Miloševića.

Lider DJB ponovio je da je u predsjedničku trku ušao baš da bi podigao izlaznost birača, a pokret Dosta je bilo je pozvao građane da u nastavku daju svoje potpise za Belog Preletačevića jer je „mnogo važno da i on učestvuje“.

"Nadamo se da će Ljubiša Preletačević Beli iz Mladenovca takođe uspjeti da prikupi potpise, ne bi li što veći broj ljudi izašao na ove izbore", kazao je Radulović.

On je ocijenio da je aktuelni premijer i kandidat za predsjednika države Aleksandar Vučić pobjediv.

"Poruka svim biračima je: Izađi i glasaj. Ako uđemo u drugi krug, imam samo jednu poruku za njega: Gotov je !", kazao Radulović.

On je dodao da njegov pokret još uvijek skuplja "rezervu potpisa" zbog, kako je naveo, ranijih negativnih iskustava.

Predaja potpisa Republičkoj izbornoj komisiji završava se sjutra u ponoć. Rik je do sada proglasio kandidaturu Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Vojislava Šešelja i Boška Obradovića a potpise je predao i Miroslav Parović, predsjednik Narodnog slobodarskog pokreta. Potpise pored Preletačevića sakupljaju još i Nenad Čanak, Milan Stamatović, Danijela Sremac, Aleksandar Popović i Andrej Fajgelj.

Bonus video: