Ko je sve još u trci za potpise: Radulović, Preletačević...

Potpisi birača biće ovjeravani i za Nenada Čanka, Milana Stamatovića, Danijelu Sremac, Aleksandra Popovića, Andreja Fajgelja, kao i za sve ostale potencijalne predjsedničke kandidate koji se tim povodom obrate javnim bilježnicima
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.03.2017. 09:39h

Javnobilježnička komora Srbije saopštila je da će javni bilježnici tokom vikenda neprekidno raditi na ovjeri potpisa podrške kandidatima za predsjednika Republike Srbije. Do sada je Republička izborna komisija potvrdila pet kandidatura - Aleksandra Vučića, Saše Jankovića, Vojislava Šešelja i Vuka Jeremića i Boša Obradovića

Rok za predaju kandidatura Republičkoj izbornoj komisiji ističe 12. marta u ponoć, a kandidati koji još nisu prikupili 10.000 potpisa zakazali su termine za izlazak javnih bilježnika na teren.

Javni bilježnici ovjeravaće danas i tokom predstojećeg vikenda potpise podrške birača prema hronološki primljenim zahtjevima i to za kandidata Pokreta Dosta je bilo Sašu Radulovića, koji je zaključno sa 9. martom javne bilježnike imao na raspolaganju ukupno 1.183 radna sata, zatim za Ljubišu Preletačevića Belog, kao i za kandidatata Narodnog slobodarskog pokreta Miroslava Parovića.

Potpisi birača biće ovjeravani i za Nenada Čanka, Milana Stamatovića, Danijelu Sremac, Aleksandra Popovića, Andreja Fajgelja, kao i za sve ostale potencijalne predjsedničke kandidate koji se tim povodom obrate javnim bilježnicima.

Ovjera potpisa birača obavljaće se, kao i dosad, prema redosljedu prijema zahtjeva za ovjeru i van radnog vremena, u javnobilježničkim kancelarijama i na terenu.

Ovlašćenje za ovjeru potpisa birača ima 152 javnih bilježnika, što uz 21 pomoćnika i 265 pripravnika čini ukupno 438 lica ovlašćenih da vrše ovjeru potpisa birača.

Podršku kandidatima za predsjednika birači mogu dati i samostalno u javnobilježničkim kancelarijama, uz uslov da obezbjede formular koji je moguće preuzeti na sajtu Republičke izborne komisije ili u sjedištima predlagača kandidata.

Bonus video: