Samo AV vidi da neko drugi reži po Srbiji

U izbornim kampanjama se uvek laž, ali da li iko normalan može da poveruje da bi Janković i Jeremić mogli da predvode rulju koja ide Srbijom i izaziva krvoproliće
57 pregleda 15 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 11.03.2017. 07:39h

Premijer Aleksandar Vučić i u popodnevnim satima predsednički kandidat krstari konvojem od stotinak autobusa po Srbiji ubeđujući građane da glasaju za njega jer su protivkandidati Saša Janković i Vuk Jeremić krvožedni huligani koji hoće da ugroze mir i spokoj naše dace. U izbornim kampanjama se uvek laže, neko manje - neko više, ali da li iko normalan može da poveruje da bi Janković i Jeremić mogli da predvode rulju koja ide Srbijom i izaziva krvoproliće. Možda baš zbog toga premijer i revnosni ministar policije Nebojša Stefanović svakodnevno to i ponavljaju, a u tome im pomažu i podrepaši iz većine medija.

Evo i citata Vučićeve izjave pa sami prosudite:" Brine me njihova želja da izazovu nered i nemire u Srbiji. Oni ostaju pri tome da hoće da izazovu makedonski scenario u Srbiji. To nije uspeh za Srbiju, uspeh su mir i stabilnost, da razmišljamo o uspesima i pobedama, a ne o našim sukobima. Šta god da rade, neću im dozvoliti da ugroze mir i spokoj vaše dece."

Ministar Stefanović ne bi bio to što jeste da nije uvek prvi da dopuni vođu:" Neprestano pozivaju na ukrajinski scenario, nije im važno da li će Srbija ostati stabilna. Po svaku cenu hoće vlast i fotelje, neki od njih kažu da će se u Srbiji pucati kao što se puca u Makedoniji." Za Stefanovića i njemu slične predsednički kandidat može biti samo jedan, ostali imaju nečasne izdajničke, rušilačke namere, pa zato i svakodnevno proziva tužioca da ih pohapsi.

Ne moramo se prisećati njihovih izjava dok su bili radikali, Miloševićevi ratni ministri… dovoljno je i ovo da postavimo pitanje da li premijer stvarno misli da smo toliko svi glupi da poverujemo u njegovu izjavu: "Oni koriste takav rečnik uvreda kakav nikada nije postojao na političkoj sceni Srbije."

Raspravljao sam juče o ovome sa kolegom i prijateljem Milenkom Vasovićem i on me ubeđivao da niko ne može da poveruje da će Janković i Jeremić da izazivaju krvoproliće. Jasno je i njemu i meni da je Vučićeva namera da utera većini ljudi strah u kosti, kao što je to već uspešno uradio medijima, i da im se onda predstave kao jedini koji donosi sigurnost. Naravno i stabilnost, pa makar i u bedi. Lično mislim da je mnogo građana Srbije koji će u to da poveruju, a sve se nadam da je moj drug Milenko u pravu.

(Autor je novinar kolumnista, dugogodišnji glavni i odgovorni urednik i jedan od utemeljivača Blica)

Bonus video: