Daleko je drugi krug: Vučić 53,1 Janković 14,5 a Jeremić i Šešelj po 11 odsto

Generalni direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za “Blic” da je glavno pitanje ovih predsjedničkih izbora hoće i aktuelni premijer prebaciti magični procenat 50
0 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 10.03.2017. 00:23h

Aleksandar Vučić trenutno ima 53,1 odsto podrške, pokazuje istraživanje agencije Faktor plus, koje je rađeno za „Blic”, objavio je ovaj list. Na drugom mjestu je Saša Janković sa 14,5, a treće skoro da dijele Vuk Jeremić i Vojislav Šešelj.

Prema istraživanju koje je rađeno na uzorku od 1.200 ispitanika, od 4. do 7. marta, Vučić izvjesno pobjeđuje u prvom krugu, ali to još ništa ne mora da znači, budući da je ostalo još 20 dana kampanje, tvrdi Blic.

Generalni direktor agencije Faktor plus Vladimir Pejić kaže za “Blic” da je glavno pitanje ovih predsjedničkih izbora hoće i aktuelni premijer prebaciti magični procenat 50.

"Drugi zanimljiv podatak iz ovog istraživanja jeste da je Janković sa 14,5 odsto odmakao Jeremiću, kog podržava 11,1 odsto ispitanika. Iako Janković nema naročito vidljivu kampanju, Jeremićeva prednost se istopila, ali ostalo je još vremena". navodi Pejić.

On kaže da Šešelj ima očekivanih 11 procenata podrške i čvrsto biračko tijelo ali da teško da može da napravi iznenađenje i plasira se u drugi krug.

Lidera Dveri Boška Obradovića podržalo bi 3,9 odsto anketiranih, a lidera Dosta je bilo Sašu Radulovića, koji se prvi put našao u istraživanju nakon što je najavio da će se kandidovati - 2,4 odsto.

"Sva istraživanja u ovom trenutku su malo nepravedna prema Raduloviću, iako nisu netačna, budući da je tek objavio kandidaturu. DJB značajno bolje stoji od svog lidera, ali očekujem da i Radulovićev rejting skoči", navodi Pejić.

Kada je riječ o strankama, SNS ima 50,6 procenata podrške, a SPS je na 10,6, radikali na osam procenata, Demokratska stranka na 7,5, Dosta je bilo 6,5 a Dveri četiri procenta

Bonus video: