Jeremić predao RIK-u kandidaturu za predsjednika

Jeremić je nakon predaje potpisa rekao da se kandiduje jer je u Srbiji sve veći jaz između bogatih i siromašnih, jer građani zaslužuju bolje i zato što je potrebno promjeniti sistem koji je prestao da bude u službi građana
0 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.03.2017. 14:09h

Predsjednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić predao je Republičkoj izbornoj komisiji kandidaturu za predsjednika Republike sa nešto više od 15.000 potpisa birača koji podržavaju njegovu kandidaturu, prensoi FoNet.

Predaji su pored Vuka Jeremića prisustvovali predsjednica Novog udruženja penzionera Srbije Dragica Minić, predsjednik udruženja "Sloga" Željko Veselinović i Vladimir Marković kome je srušen objekat u Beogradskom naselju Savamala, u noći između 24. i 25. aprila prošle godine.

Jeremić je nakon predaje potpisa rekao da se kandiduje jer je u Srbiji sve veći jaz između bogatih i siromašnih, jer građani zaslužuju bolje i zato što je potrebno promjeniti sistem koji je prestao da bude u službi građana.

On je rekao i da je simbolično predao kandidaturu na 9. mart - dan koji simboliše podjele i unutrašnje sukobe što više nikad ne bi smjelo da se dogodi u Srbiji, prenosi FoNet.

Do sada su tri predsjednička kandidata predali potpise za kandidaturu, nakon čega su i proglešeni za zvanične kandidate za predsjednika - Aleksandar Vučić, Saša Janković i Vojislav Šešelj.

Predsjednički izbori biće održani 2. aprila, a kandidati imaju rok do 12. marta da predaju potpise birača koji ih podržavaju.

Republička izborna komisija odredila je 8.253 biračka mesta za glasanje na izborima za predsjednika Srbiji.

Bonus video: