Jeremić: Ko ostane kući, glasao je za Vučića, ovakvi mediji nisu bili ni za vrijeme Miloševića

"Vlast u Srbiji je moguće promijeniti jedino na predsjedničkim izborima, a pogotovo ovakvu vlast koja je spremna da manipuliše", rekao je Jeremić
75 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.03.2017. 21:48h

Budući kandidat za predsjednika Srbije Vuk Jeremić izjavio je danas u Subotici da je Savamala najužasniji primjer gaženja prava u Srbiji.

Jeremić je u razgovoru sa građanima na tribini u Subotici podsjetio na premijerove (Aleksandar Vučić - premijer Srbije) riječi da je "Savamala sitnica" i da još uvijek nema osumnjičenih u ovom slučaju.

"Pa, ako je sitnica da bagerima dođu i poruše nešto što je nečije, to je apsolutna suspenzija pameti i prava u državi. Neko za to treba da odgovara", kazao je on.

Prema njegovim riječima, vlast je na putu kriminalizacije privrede i društva i ukoliko ne dođe do promjene vlasti, tako će biti i u narednih pet godina.

"Vlast u Srbiji je moguće promijeniti jedino na predsjedničkim izborima, a pogotovo ovakvu vlast koja je spremna da manipuliše", rekao je Jeremić.

Dodao je da "svako ko ostane kući - glasao je za Vučića".

Jeremić je kazao da su mediji u situaciji u kakvoj nikada nisu bili ni za vrijeme vladavine Slobodana Miloševića.

"Mi živimo u strahovlasti, zbog čega trpe i mediji koji nisu na liniji vlasti", kazao je on.

Jeremić smatra da je "vladavina prava osnova da ljudi koji žive u inostranstvu dođu nazad i da ulažu svoj kapital u Srbiju".

Jeremić je ocijenio da su se na Kopaonik biznis forumu ponovo čule bajke o savršenom životu i zlatnom dobu u Srbiji iako je realnost drugačija.

"Danas se u Srbiji teško živi, jer je činjenica da je prosječna plata manja nego što je bila pre pet godina, a troškovi života su veći", rekao je Jeremić novinarima uoči tribine.

On je napomenuo da su se na Kopaoniku čule "ovacije poltrona i tajkuna", dodavši da premijeru i ministrima nije bilo postavljen nijedno teško pitanje, saopštio je Jeremićev izborni štab.

"Prije pet godina zaduženje Srbije bilo 15 milijardi eura i tada smo navodno bili na ivici bankrota, a danas je 27 milijardi eura. Ta pitanja danas nismo čuli na Kopaoniku", rekao je on, navodi se u saopštenju.

Jeremić je zaključio da je najteže pitanje za premijera ili bilo kog predstavnika vlasti zašto se danas u Srbiji teško živi i da li je moguće učiniti nešto da se u Srbiji živi bolje.

Vuk Jeremić je prije tribine razgovarao sa Subotičanima a povodom Međunarodnog dana žena susreo se i sa članicama Foruma žena nacionalnih zajednica.

Bonus video: