Jeremić: Vlada Srbije ne može da garantuje bezbjednost građanima

On je ukazao da se najviše bezbjednosno tijelo, Savjet za nacionalnu bezbjednost, sastalo svega nekoliko puta u proteklih pet godina, dok se u 2015. u jeku migrantske krize nije sastalo ni jednom
57 pregleda 0 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Vuk Jeremić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 08.03.2017. 16:41h

Budući predsJednički kandidat Vuk Jeremić ocijenio je danas da Vlada Srbije ne može da garantuje bezbjednost građanima i da situacija s migrantskom krizom pokazuje da u nju nemaju povjerenje ni susjedne države.

"Uvjeren sam da mađarska vlada ne bi podizala ograde prema Srbiji i kroz njih puštala struju da ima povjerenja u sposobnost Vlade Srbije da kontroliše situaciju sa azilantima", izjavio je Jeremić, a prenio njegov izborni štab.

Prema njegovim riječima, u Vladu Srbije nemaju povjerenje njeni građani, "ali očigledno ni susjedne zemlje".

"Vlada nije u stanju da garantuje bezbjednost svojim građanima i to ne treba ni da čudi s obzirom da se na ključnim mjestima u sistemu bezbjednosti nalaze partijski kadrovi koji nemaju elementarno znanje i kvalifikacije", rekao je Jeremić.

On je ukazao da se najviše bezbjednosno tijelo, Savjet za nacionalnu bezbjednost, sastalo svega nekoliko puta u proteklih pet godina, dok se u 2015. u jeku migrantske krize nije sastalo ni jednom.

Jeremić je dodao i da se Savjet za nacionalnu bezbjednost u 2016. i ove godine sastao samo jednom.

"To je nedopustivo i samo je još jedan pokazatelj potpune personalizacije politike, uključujući i bezbjednosnu politiku u Srbiji, što pod hitno mora da se promijeni", zaključio je on.

Jeremić je danas obišao Sjevernobački okrug, gdje je razgovarao sa građanima Subotice.

Bonus video: