Pastor poručio Vučiću: Želim da znaš - učinićemo sve da budeš predsjednik Srbije

"Srbiju doživljavamo kao sopstvenu domovinu i iz tog razloga nam uopšte nije svejedno šta će se sa njom dešavati", rekao je Pastor koji je i predsjednik skupštine Vojvodine
1 komentar(a)
Ištvan Pastor, Foto: Beta/AP
Ištvan Pastor, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 08.03.2017. 09:51h

Lider SVM Ištvan Pastor je rekao da je kandidat te stranke, ali i velikog broja vojvođanskih Mađara na izborima za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić.

On je Vučiću u ličnom obraćanju na predizbornom mitingu u Subotici poručio - učinićemo sve da budeš predsjednik Srbije i svih njenih građana.

"Želim da znaš - učinićemo sve da budeš predsjednik Srbije i svih njenih građana. Ne činimo to samo zbog prijateljstva koje smo izgradili u proteklom peridou već iz ubjeđenja da ceš biti dobar predsjednik Republike", poručio je Pastor Vučiću.

Vojvođanska mađarska zajednica je mala, rekao je Pastor ali i podvukao da je ponosna, na prošlost, na ubjeđenja i na snagu da razmišlja o svojoj budućnosti.

"Srbiju doživljavamo kao sopstvenu domovinu i iz tog razloga nam uopšte nije svejedno šta će se sa njom dešavati", rekao je Pastor koji je i predsjednik skupštine Vojvodine.

Kako je naveo, njegovi sunarodnici žele da u partnerskom odnosu grade zajedničku budućnost, jer se nalaze kod kuće, na sopstvenoj zemlji i, za razliku od nekih drugih država, ovdje mogu da govore slobodno svojim jezikom i ponosno da neguju različitost.

Upravo zbog te slobode i različitosti svoje obraćanje nastavio je na maternjem jeziku.

On je rekao i da mu neki prebacuju da je odluku o podršci Vučiću doneo iz poltronstva zaboravljajući prethodne decenije.

"Nisam poltron, vodim računa o zajedničkom interesu", rekao je Pastor i dodao da što se tiče prošlosti "svako ima svoju prošlost, a ona je za istoričare".

Danas razgovaramo o sadašnjosti i budućnosti, primijetio je, te poručio da je za njih sutrašnjica mir, sigurnost, razvoj mađarskosrpskih odnosa.

"Iz tog razloga ćemo učiniti sve da Aleksandar Vučić u prvom krugu bude predsjednik Srbije", poručio je Pastor.

Bonus video: