Obradović: Je li sljedeće da Vučić bude kandidat za maršala ili doživotni predsjednik

"Vučić nikada ništa nije radio, 25 godina živi od politike. I sad je kandidat za predsjednika, iako je javno rekao da se neće kandidovati."
2 komentar(a)
Boško Obradović, Foto: Betaphoto
Boško Obradović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 06.03.2017. 23:44h

Odluku o prekidu rada parlamenta donio je Aleksandar Vučić a ne Maja Gojković - jer je ona nebitna i ništa se ne pita – izjavio je predsjednički kandidat Dveri Boško Obradović u intervjuu Blicu.

"Svi njegovi saradnici su toliko loši i blijedi, da je pravo čudo kako bilo šta funkcioniše u ovoj zemlji. Vučiću smeta jedino preostalo mjesto na kojem uopšte može da se čuje glas opozicije, a to je Narodna skupština. Ne može da izdrži ni riječ kritike. Srbija ne smije da se pretvori u taoca despotizma jednog čovjeka. Pozivam građane da se oslobode tog straha od Vučića i on može da padne sa vlasti. Nije Vučić država! Sve će mnogo bolje funkcionisati bez njega na vlasti", rekao je Obradović.

On je ocijenio da su svi akteri isti na srpskoj političkoj sceni već predugo i da vlast hrani samu sebe..

"Vučić nikada ništa nije radio, 25 godina živi od politike. I sad je kandidat za predsjednika, iako je javno rekao da se neće kandidovati. Šta je sljedeće: da bude kandidat za maršala ili da mijenjamo Ustav i da ga proglasimo doživotnim predsjednikom?! Došli smo u situaciju da ne znamo gdje se završava politika, a počinje kriminal. Korupcija je u srcu državnog sistema, a pljačka i kriminal su dio Vučićevog najbližeg okruženja", istakao je Obradović.

On je uvjeren u svoju pobjedu kao “predvodnika nove generacije srpskih političara”, uprkos činjenici da mu istraživanja daju najviše 3,7 odsto.

"Varijacija narodne poslovice glasi: „Ne veruj Vučiću i njegovim istraživanjima ni kad ti darove nosi“. Biću najveće pozitivno iznenađenje na predsjedničkim izborima", kaže Obradović, koji je izbjegao odgovor o tome koga će podržati u eventualnom drugom krugu, ukoliko on ne prođe.