"Vučić nam je ukrao Srbiju, moramo da je vratimo"

Aktuelni premijer koji inače stalno mangupski priča o nekakvom „izlasku na crtu“ kukavički se ponaša i ne podnosi ostavku
16 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 05.03.2017. 22:55h

Akademik Dušan Teodorović, aktivno uključen u kampanju Saše Jankovića uvjeren je u prolazak njegovog kandidata u drugi krug predsjedničkih izbora a u razgovoru za Danas kritikuje razjedinjenost opozicije.

"Svakako da razjedinjenost šteti opoziciji. Meni najviše smetaju pokušaji da se poništi istorijski značaj 5. oktobra, da se on stavi u negativan kontekst, ili u istu ravan sa tragičnim devedesetim godinama. Najveća greška je što 6. oktobra 2000. godine nije bilo lustracije", kaže Teodorović.

On je uvjeren da će Jankovića u drugom krugu podržati “sve istinski opozicione stranke”.

"Apelujem na sve građane Srbije da izađu na birališta. Moramo da se svim snagama suprotstavimo bezakonju i diktaturi Aleksandra Vučića. Više puta sam rekao da nam je Vučić sa svojom partijskim vojnicima sa lažnim diplomama, ministrima koji su prijatelji sa dilerima droge i starletama iz polusvijeta koje rade po ministarstvima ukrao Srbiju. Moramo da je vratimo i konačno istinski usmjerimo ka Evropi i vrijednostima razvijenog svijeta. Ne smijemo da se plašimo. Mi jednostavno moramo da pobijedimo Vučića koji predstavlja strahovitu nesreću koja je pogodila najveći broj građana Srbije", tvrdi Teodorović.

On je uvjeren da Saša Janković ima šanse i u drugom krugu izbora.

"Režimska štampa ga je razapinjala na krst sa zahtjevom da podnese ostavku na funkciju zaštitnika građana. Sada se, pošto je podnio ostavku, aktuelni premijer Aleksandar Vučić, koji inače stalno mangupski priča o nekakvom „izlasku na crtu“ kukavički ponaša i ne podnosi ostavku na premijersku funkciju. Uopšte ne sumnjam da možemo Vučića da pobijedimo u drugom krugu", kaže Teodorović za Danas.

Bonus video: