Obradović: Vučić je kukavica, pobjeći će od pitanja o bratu, kumovima, Savamali, Beogradu na vodi

"Uvjeren sam da Vučić ne može da pobijedi u prvom krugu bez izborne krađe i bez totalnog zatvaranja medija", rekao je Obradović
100 pregleda 1 komentar(a)
Boško Obradović, Foto: Centrifuga
Boško Obradović, Foto: Centrifuga
Ažurirano: 05.03.2017. 13:42h

Budući predsjednički kandidat Dveri Boško Obradović pozvao je danas predsjedničkog kanidata Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića na televizijski duel ali i izrazio uvjerenje da on na to neće pristati.

"Ja vam sad kažem da Vučić neće smjeti da izađe ni na jedan direktan televizijski duel u ovim predsjedničkim izborima. Ja ga direktno prozivam i tvrdim da je on najobičnija politička kukavica. Pobjeći će od pitanja koja su mu neugodna - šta radi njegov brat, čime se bave njegovi kumovi, šta stoji iza Savamale i Beograda na vodi. Kakvi su to izbori ako nemate debate i direktno sučeljavanje kandidata", rekao je Obradović novinarima u Čačku.

Nakon što je potpisao svoju kandidaturu za predsjednika Srbije u prostorijama Dveri u Čačku, Obradović je ocijenio da će biti drugog kruga predsjedničkih izbora i da duboko vjeruje u ulazak u drugi krug.

"Uvjeren sam da Vučić ne može da pobijedi u prvom krugu bez izborne krađe i bez totalnog zatvaranja medija", rekao je Obradović.

On je rekao da Vučić nije ispunio nijedno predizborno obećanje i da je slika njegove vlasti "foliranje, glumatanje, pozorišne predstave, lažna obećanja, lažni statistički podaci i tortura nad građanima".

Ponovio je da je obaveza svakog zaposlenog u javnim preduzećima da skupi 20 potpisa za Vučića ili će izgubiti posao.

Obradović je rekao da je siguran da građani hoće nekog novog na političkoj sceni, nekoga ko nije kupio diplomu, ko nema afere iza sebe, ko nije kompromitovan ni korumpiran i ko predstavlja novu snagu i novu ideju.

On je ocijenio da ostali predsjednički kandidati ne predstavljaju nove političare u Srbiji i da su svi već bili u vlasti ili raznim kombinacijama sa vlastima.

Obradović je istakao da je prava opozicija vlasti, za razliku od Vojislava Šešelja koji je, prema njegovim riječima, "opozicioni kandidat za račun Aleksandra Vučića" i da za razliku od predsjedničkih kandidata Vuka Jeremića i Saše Jankonvića, nije za nastavak evropskih intregracija koje je ocijenio kao pogubne.

Dveri su danas u Čačku počele prikupljanje potpisa za Obradovićevu predsjedničku kandidaturu. Prema njihovim podacima, potpisi se skupljaju u više od 70 gradova i opština u Srbiji u kojima je za 24 sata sakupljeno oko 5.000 potpisa.