Avramović: Grad nema veze sa otkazivanjem koncerta Vlada Georgieva

"Smederevo je otvoren grad za sva kulturna, sportska i umjetnička dešavanja, a to potvrđuju sve naše gradske manifestacije", navela je Avramović
137 pregleda 2 komentar(a)
Vlado Georgiev, Foto: Vladogeorgiev.com
Vlado Georgiev, Foto: Vladogeorgiev.com
Ažurirano: 04.03.2017. 17:44h

Kabinet gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović saopštio je danas gradonačelnica, ni gradska uprava nemaju nikakve veze zakazivanjem, niti sa otkazivanjem koncerta pjevača Vlada Georgieva.

"Istina je i da Vlado Georgiev nije pregovarao sa mnom, niti sa bilo kim iz gradske uprave. Sve je to radio sa direktorom Sportske hale", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da do sada nije reagovala jer smatra da se ne treba miješati u kulturu i politiku, a da su navodi o umješanosti u otkazivanje koncerta "samo medijske spekulacije i spinovanja koje je opozicija pokušala da iskoristi i na taj način započne političku kampanju".

Kako se navodi, netačni su navodi i da je radnicima javnih preduzeća zabranjeno pojavljivanje na današnjem skupu u znak protesta protiv otkazivanja koncerta.

"Smederevo je otvoren grad za sva kulturna, sportska i umjetnička dešavanja, a to potvrđuju sve naše gradske manifestacije", navela je Avramović.

Poslije informacije da večeras na Trgu Republike u Smederevu neće biti struje, iz Građanske inicijative u tom gradu je rečeno da su isključene i lajv kamere koje pokrivaju trg na kojem će biti održan protesni skup i s razglasa puštana muzika Vlada Georgieva.

Koncert Gergieva u tom gradu je ranije otkazan, a Građanska inicijativa "Koncert Vlada Georgieva - ipak ćemo održati", koju na Fejsbuku prati više od 20.000 ljudi pozvala je učesnike da večerašnji protest bude miran i dostojanstven.

Pevač Vlado Georgiev izjavio je da će u Smederevu biti u publici, umjesto na bini jer je njegov koncert zabranjen, i dodao da drugi razlog za zabranu koncerta ne zna osim taj što je javno podržao Sašu Jankovića, kandidata za predsjednika Srbije.

Skup je organizovan nakon što je u više navrata otkazan njegov koncert.

Bonus video: