DJB: Vučić manipuliše notarima i potpisima podrške

"Jasno je i gdje su juče bili svi notari i zašto DJB juče nije imao nijednog notara za ovjeravanje potpisa", navodi se u saopštenju i dodaje da "notari SNS-a i njihovih partnera duguju objašnjenje"
2 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 04.03.2017. 15:37h

Pokret Dosta je bilo saopštio je danas da premijer i kandidat Srpske napredne stranke za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić manipuliše notarima da bi "lažno predstavio svoju popularnost" i spriječio Radulovića da se kandiduje.

"Očigledna je opstrukcija opozicije na izborima koju manipulacijom notarima sprovodi Aleksandar Vučić. Pokret Dosta je bilo je tokom prethodna tri dana bezuspješno pokušavao da zakaže notare", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se navodi da je, ako je SNS predala kandidaturu Vučića sa oko 60.000 potpisa podrške, za taj posao bilo potrebno oko 500 notara, a da ih u Srbiji sa ovlašćenjem za ovjeru ima 431.

"Jasno je i gdje su juče bili svi notari i zašto DJB juče nije imao nijednog notara za ovjeravanje potpisa", navodi se u saopštenju i dodaje da "notari SNS-a i njihovih partnera duguju objašnjenje".

DJB je naveo da je taj pokret do sada uspio da obezbijedi oko 20 notara u Srbiji, ali rijetko koga u punom radnom vremenu, a da u centralnim opštinama u Beogradu nijesu uspjeli da dobiju nijednog notara, pa će prikupljanje potpisa početi sjutra na Vračaru i Zvezdari.

Bonus video: