"Siledžije fizički sprječavale građane da daju potpis Saši Jankoviću"

Štab Saše Jankovića je ocijenio da je ovakva primjena sile jasan pokazatelj straha aktuelne vlasti – straha od Saše Jankovića i njegove pobjede na predsjedničkim izborima
1 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 03.03.2017. 20:36h

Izborni štab kandidata za predsjednika Srbije Saše Jankovića saopštio je danas da je prvi dan prikupljanja potpisa podrške Jankoviću protekao uz otvorenu demonstraciju siledžijstva kako bi li se građani zastrašili i pokolebali.

"U Kovačici, ispred prostorija u kojima je bilo organizovano prikupljanje potpisa, grupa neidentifikovanih muškaraca blokirala je ulaz građanima. Fizički ih je, uz pogrde i povike, sprječavala da uđu u prostorije i daju svoj potpis", naveo je Jankovićev štab i dodao da je to samo jedan u nizu pokušaja sprječavanja građana da ga podrže.

Štab je ocijenio da je ovakva primjena sile jasan pokazatelj straha aktuelne vlasti – straha od Saše Jankovića i njegove pobjede na predsjedničkim izborima.

Policija se, kako se dodaje u saopštenju, odazvala na poziv uplašenih građana i naložila siledžijama da se udalje, ali i odbila da napravi zapisnik o intervenciji.

"Uprkos brojnim pokušajima opstrukcije, već do popodnevnih časova hiljade građana širom Srbije se okupilo kako bi svoju podršku Jankoviću ovjerili i pred notarom", naveo je štab Saše Jankovića.

Bonus video: