Jeremić na Kosovu počeo kampanju

Jeremić je posle posjete rekao da u Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca srpske kulture i tradicije i da je vjekovima bila svjedok sjajnim, svjetlim, slavnim ali i teškim trenucima srpske istorije
56 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 03.03.2017. 14:25h

Srpski predsjednički kandidat Vuk Jeremić počeo je svoju predizbornu kampanju posjetom Kosovu, rečeno je Beti u timu Vuka Jeremića.

Kako je navedeno, Jeremić je u Pećkoj patrijaršiji razgovarao sa igumanijom Haritinom.

Jeremić je posle posjete rekao da u Pećka patrijaršija predstavlja jedan od kamena temeljaca srpske kulture i tradicije i da je vjekovima bila svjedok sjajnim, svjetlim, slavnim ali i teškim trenucima srpske istorije.

"Ovo je jedan od teških trenutaka kada moramo biti jedinstveni i kada moramo biti čvrsti u našim opredjeljenjima da se zaštitimo, da zaštitimo svoju kulturu, svoj identitet i da znanjem - znanjem svijeta, ali i znanjem o tome ko smo i odakle potičemo, zaštitimo svoje nacionalne interese", rekao je Jeremić.

Jeremić kampanju nastavlja sjutra predizbornom konvencijom u Čačku.

Prema nezvaničnim najavama Jeremić je trebalo danas da u Beogradu da sastane sa visokom predstavnicom Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Federikom Mogerini.

Na tom sastanku bili su predsjednički kandidat Saša Janković, predsjednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, lider Socijaldemokratske stranke Boris Tadić i predsjednik Pokreta Dosta je bilo Saša Radulović.

Galerija

Bonus video: