Obradović: Performans Vučića i Šešelja u Skupštini

"Beograd i Srbija", ocjenio je Obradović, "treba da budu temelj buduće saradnje Evrope i Rusije"
117 pregleda 0 komentar(a)
Dveri, Foto: Beta
Dveri, Foto: Beta
Ažurirano: 03.03.2017. 13:10h

Predsjednik Pokreta Dveri Boško Obradović, koji je najavio kandidaturu za predsjednika Srbije, ocjenio je danas da se u Skupštini Srbije čuo glas evroskepticizma i evrorealizma i da je visoka predstavnica Evropske unije Federika Mogerini došla u Srbiju da kaže da je EU propala, prenosi N1.

Srbija je dobila najznačajniju političku snagu evroskepticizma i evrorealizma i kao kandidat Dveri donosim na scenu najmoderniju i najvažniju političku ideju Evrope poslije raspada EU, izjavio je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

"Unija se raspada na naše oči, dolazi vrijeme posle EU, koja je nezamisliva bez strateške saradnje sa Rusijom", smatra Obradović.

"Beograd i Srbija", ocjenio je Obradović, "treba da budu temelj buduće saradnje Evrope i Rusije".

"Mogerini je došla da nam saopšti da nema ništa od EU i da se ne nadamo ulasku Srbije u EU, ali neće ona reći to tim riječima", dodao je on.

"Unija i naše vlasti nas lažu 16 godina, koliko godina i decenija treba da traje put u EU i šta još da žrtvujemo", upitao je on.

"Srbija vam više ne veruje, birokratama, komesarima - lažete, pritiskate, ucenjujete 16 godine", rekao je Obradović, dok su poslanici Dveri držali transparente "Srbija ne veruje Briselu".

Imali smo i interesantan performans Aleksandra Vučića i Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije, dogovor da Šešelj glumi protivljenje Mogerini, a da Vučić objašnjava da je jedini garanat EU u Srbiji, rekao je Obradović.

On želi da dobije čestitku iz Briselu tri sata prije zatvaranje birališta u Srbiji, kao što je bio slučaj sa Tomislavom Nikolićem 2012. godine

"Ja im nudim sve suprotno Aleksandru Vučiću, očuvanje Kosova i Metohije, prekid pregovora sa EU, okretanje Rusiji, porodičnu politiku", rekao je Obradović.

Obradović je ocjenio da je Aleksandar Vučić glavni faktor nestabilnosti u Srbiji i da je bilo "dosta priča, glumatanja" da stabilnost države ugrožavaju poslanici koji žele da rade.

Bonus video: