Novi specijal Vijesti: Izbori u Srbiji iz časa u čas

Uz prepoznatljivo poštovanje i primjenu visokih profesionalnih standarda, nastojaćemo da izvještavamo iz časa u čas o najvažnijim događajima, da analiziramo i objašnjavamo procese, sučeljavamo različite stavove
89 komentar(a)
Srbija izbori
Srbija izbori
Ažurirano: 02.03.2017. 16:15h

Dinamična zbivanja na srpskoj političkoj sceni, ubrzanje zbog kampanje za predsjedničke izbore i refleksije tih događanja na region, prije svega na Crnu Goru, čitaoci će narednih sedmica moći da prate na specijalnim stranicama na portalu Vijesti.

Uz prepoznatljivo poštovanje i primjenu visokih profesionalnih standarda, nastojaćemo da izvještavamo iz časa u čas o najvažnijim događajima, da analiziramo i objašnjavamo procese, sučeljavamo različite stavove.

Za nas će ovo biti veliki posao, ali i prijatan izazov. Na informativnom tržištu Srbije postoje snažni mediji tradicionalno ukorijenjeni kod dijela publike. Postoje i novi, čiji je radikalizam i poplava alternativnih činjenica prihvatljiv dijelu auditorijuma, koji prednost daje ličnim impresijama u odnosu na fakte.

Vjerujemo da u takvim okolnostima ima dovoljno prostora za medij koji nepokolebljivo i uz velike žrtve sve ove godine istrajava na bazičnim postulatima novinarstva - činjenicama kao svetinji, izvorima kao zakonu i komentarima koji su slobodni. Ili, kao što u iznuđenoj kampanji, jedan od svjetionika planetarnog novinarstva poručuje: “Istina je važnija nego ikada”.

Sa milion jedinstvenih posjetilaca mjesečno, portal Vijesti nedostižan je konkurenciji u Crnoj Gori, a spada i u najposjećenije u regionu. Značajni procenat posjetilaca iz Srbije već ga smatra relevantnim izvorom informisanja, što stvara dobre osnove za dodatno snaženje prepoznatljivog informativnog brenda i u susjednoj državi.

Sa druge strane, izlazak na ovo tržište interesantno je kao prvi korak za buduće ekonomski održivo proširenje medijskih aktivnosti. To bi bio logičan nastavak profesionalnog informativnog posla započetog prije dvije decenije i konstatno unapređivanog, ukorak sa tehnološkim inovacijama i zahtjevima vremena.

Sva dešavanja možete pratiti i preko naše nove Facebook stranice.

Bonus video: