Haradinaj podnio tužbu protiv Srpske liste jer ga je nazvala ratnim zločincem

Advokat lidera ABK je dodao da "Kosovo kao država treba da funkcioniše na osnovu Ustava i zakona"
97 pregleda 12 komentar(a)
Ramuš Haradinaj, Foto: Reuters
Ramuš Haradinaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.02.2017. 15:37h

Lider Alijanse za budućnost Kosova (ABK) Ramuš Haradinaj podnio je tužbu za klevetu protiv Srpske liste, jer su ga njeni predstavnici nazvali ratnim zločincem, saopštio je danas njegov advokat Arianit Koci. On je na Fejsbuku naveo da je Haradinaj podnio tužbu jer želi da izjave sa sadržajem klevete "izađu iz političke sfere i presele se u sud, gdje im je mjesto".

"Ramuš Haradinaj me je ovlastio da u njegovo ime predam tužbu za krivično djelo klevete protiv Srpske liste. Haradinaj želi da izjave sa sadržajem klevete izađu iz političke sfere i da se postave tamo gdje im je mjesto, u sudu", napisao je Koci.

Advokat lidera ABK je dodao da "Kosovo kao država treba da funkcioniše na osnovu Ustava i zakona". Reagujući na izjavu bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića da priželjkuje slobodu za Ramuša Haradinaja, Srpska lista je ranije saopštila da se Mesić "pridružio listi albanskih lobista".

"Ti lobisti su za krvavi novac, stečen trgovinom narkoticima i ljudskim organima, spremni da učine sve, čak i da ratne zločince nazivaju svojim prijateljima. Mesićeva politička karijera velika je istorija beščašća i ne čudi što je upravo on požurio da popuni svoj penzioni fond prljavim albanskim novcem", navela je Srpska lista.

Na saopštenje Srpske liste reagovao je i šef poslaničke grupe ABK Palj Ljekaj koji je izjavio da bi Srpsku listu trebalo proglasiti "nepoželjnom" i izbaciti iz Vlade Kosova zbog izjava njenih članova o lideru ABK Ramušu Haradinaju.

Bonus video: