DJB: Jedan kandidat ili Vučić pobjeđuje u prvom krugu

"Dva kandidata su imala dovoljno vremena da pokažu da li su u stanju da podignu zainteresovanost opozicionog biračkog tijela da izađe na izbore", kazali su iz DJB
1 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 22.02.2017. 13:41h

Opozicija mora da postigne dogovor oko jednog kandidata ili će Aleksandar Vučić pobediti u prvom krugu predsjedničkih izbora u Srbiji, ponavlja Pokret Dosta je bilo.

"Dva kandidata su imala dovoljno vremena da pokažu da li su u stanju da podignu zainteresovanost opozicionog biračkog tijela da izađe na izbore. Pokazalo se da ne mogu, da će, ako nastave da trče odvojene kampanje, Vučić pobijediti u prvom krugu", saopštava DJB.

Kako su naveli ponudili su jasnu strategiju za predsjedničke izbore sa jasnim rasporedom koraka, ali i naveli i da će, ako ne dođe do dogovora o jednom opozicionom kandidatu, Vučić pobijediti u prvom krugu.

U DJB kažu da su, "koliko god se to nama ne sviđalo", ovi izbori referendum o Vučiću.

"Ne o Saši Jankoviću, ne o Vuku Jeremiću, ne o DJB, već o Vučiću. Sami kandidati su važni samo svojim pristalicama kojih je malo. Između pet i deset odsto ukupnog biračkog tijela bi glasalo za svakog od dva kandidata. Široko biračko tijelo se može motivisati samo protiv Vučića, ne za jednog ili drugog ili trećeg kandidata" smatra DJB.

Bonus video: