B92: Sastali se Nikolić i Vučić, "dogovorena bliska saradnja"

To su jedine riječi kojima se situacija oko predsjedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Srbiji pominje u saopštenju koje je proslijedila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima
2 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug
Ažurirano: 20.02.2017. 17:17h

Dugoočekivani sastanak Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića se dogodio, a u zajedničkom saopštenju navedeno je da se razgovaralo o predstojećim izborima piše b92.

To su jedine riječi kojima se situacija oko predsjedničkih izbora koji se ove godine održavaju u Srbiji pominje u saopštenju koje je proslijedila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, uz dodatak da su se dogovorili da blisko sarađuju i u budućnosti.

U saopštenju se ističe da su Nikolić i Vučić razgovarali o političko-bezbjednosnoj situaciji u Srbiji i okruženju.

"Predsjednik i premijer u potpunosti su saglasni da se Srbija nalazi pred ozbiljnim izazovima i iskušenjima, na koje je neophodno pružiti zajednički i sveobuhvatni odgovor državnog rukovodstva. Jedinstvo svih državnih funkcionera‎ u rešavanju regionalnih problema i izbjegavanje krize najširih razmjera, prioritetni su zadaci i predsjednika Nikolića i premijera Vučića", navodi se u saopštenju koje je proslijedila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Nikolić i Vučić usaglasili su mjere i poteze po pitanju bosanskohercegovačke tužbe za genocid protiv Srbije, kao i po pitanju odbrane vitalnih srpskih nacionalnih interesa povodom predloga za članstvo Kosova u UNESCO i Savjetu Evrope.

"Dogovoreno je dnevno koordinisanje po ovim ključnim pitanjima za državu Srbiju. Istovremeno, predsjednik Nikolić i premijer Vučić razgovarali su i o predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji. Dvojica sagovornika okarakterisala su svoju dosadašnju saradnju kao važnu, značajnu i uspješnu za Srbiju i dogovorili se da blisko sarađuju i u budućnosti", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: