Vučić: Iznajmljivanje aviona koštalo između 200 i 400 eura, ne želim da učestvujem u rijalitiju

Navodeći da kod svojih političkih pritivnika ne vidi drugi program i ideju osim toga da mrze Vučića, rekao je da pravi "jedan poseban spot sa Vučiću pederu"
5 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Aleksandar Vučić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 20.02.2017. 15:25h

Kandidat SNS-a za predsjednika Srbije i aktuelni premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas u Vrbasu da je predizborni spot snimljen prije 25 dana i da je imao dijve verzije – jednu po kojoj je on kandidat i drugu po kojoj bi se podržala kandidatura Tomislava Nikolića.

"U jednom kažem "zato glasajte za Tomislava Nikolića", u drugom ne. Spot se pojavio isto veče kada sam izabran za kandidata, a ne ranije. On je sniman u starom avionu koji ne leti", rekao je Vučić i istakao da je iznajmljivanje koštalo od 200 do 400 eura, piše "Blic".

Vučić je naglasio da je to mnogo manje u odnosu na ostale kandidate koji su u kampanji duže od mjesec dana.

Istakao je da je spot konačno izmontiran nakon sjednice Glavnog odbora SNS-a na kojoj je odlučeno da on bude kandidat.

Na konstataciju novinara da je spot objavljen na Fejsbuk stranici prije završene sednice Glavnog odbora on kaže da to nije tačno.

Prema njegovim riječima, za sada u kampanji nijesu potrošili gotovo ništa novca s obzirom da će produkcija spota biti plaćena tek kad izbori budu raspisani iz novca koji im zakonski pripada.

Snimiću i spot "Vučiću pederu"

"I nikome nećemo da ostanemo dužni na bilo koji način. Provjeravam priče da jednoj televiziji nije nešto plaćeno, jer sam poznat po tome da nikada ne kasnimo", rekao je Vučić.

Navodeći da kod svojih političkih pritivnika ne vidi drugi program i ideju osim toga da mrze Vučića, rekao je da pravi "jedan poseban spot sa Vučiću pederu".

"Da uživaju, da mogu da viču cijeli dan... I to ću da emitujem sve više, da bi vide kakve su im intelektualne mogućnosti i programski kapaciteti", rekao je Vučić.

SNS je i Nikolićeva stranka

Na navode medija da Nikolić osniva stranku Vučić je rekao da je to i sam Nikolić demantovao. Premijer je kazao da je SNS i Nikolićeva stranka, kao i da svaki građanin može da mu bude protivkandidat.

Kako je rekao, kampanju će početi kada izbori budu raspisani, a kazao je i da su drugi kandidati u kampanji nezakonito i da troše veliki novac čije porijeklo niko ne zna.

O parlamentarnim izborima za neki dan

Vučić je izjavio danas i da će se u narednim danima vidjeti da li će biti i vanrednih parlamentarnih izbora.

Kako je rekao, i predsjednički izbori su na neki način provjera legitimiteta.

Vučić je time odgovorio na pitanje novinara o sastanku koji bi navodno danas morao da ima sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, te da, kako se navodi u medijima, odgovori na Nikolićeve zahtjeve kako bi odustao od kandidature za predsjedničke izbore.

"Ja nisam trgovac da nešto prodajem ili kupujem - poručio je Vučić i dodao: "Ne želim da učestvujem u rijalitiju, koji vi pravite i namećete... Kad budem s nekim želio da se vidim to ću učiniti, a da o tome ne obavještavam vas, ne pada mi na pamet".

Za njega, dodao je, politika nije trgovina, nije nikad bila i neće biti.

Kako je naveo, Nikolića veoma poštuje, ali nije trgovac.

"Sješću i razgovaraću, ako je to u redu, onda dobro, ako nije, šta da radimo", poručio je Vučić.

Turbulentna vremena

On je danas rekao i da su pred Srbijom nova turbulentna vremena, da mnogi jedva čekaju da Srbiju uruše i da je destabilizuju, a "mi im poručujemo da ćemo Srbiju da čuvamo i sačuvamo".

U razgovoru sa građanima, koji su ga dočekali, Vučić je rekao da niko ne smije i ne može ni da pomisli da će Srbiju da destabilizuje ili uruši.

"Neka nova turbulentna vremena su pred nama, Bošnjaci traže reviziju presude MSP za genocid, Hašim Tači traži ulazak u UNESCO i Savjet Evrope, a mnogi u Srbiji jedna čekaju bilo kakvu nestabilnost, ne bi li Srbija oslabila...", rekao je Vučić.

"Poručujem im da ćemo Srbiju da čuvamo i sačuvamo ", rekao je Vučić.

Revizija nas udaljava od pomirenja

Vučić je izjavio danas i da revizija tužbe za genocid protiv Srbije nije dobra za situaciju u regionu, i da nas udaljava od pomirenja i većeg razumijevanja, u koje je Srbija uložila mnogo energije, a vjeruje da odgovor neće biti na štetu naše zemlje.

Vučić je novinarima u Vrbasu rekao da su pojedinci donosili određene odluke zbog svojih unutrašnjih političkih potreba, ali da će Srbija na profesionalan i odgovoran način odgovoriti na bilo kakve zahtjeve, te da mu se čini da će dobiti nepromijenjeni odgovor koji svakako nije štetan za nas.

"Ali, cijeli ovaj proces nas udaljava od ubrzavanja pomirenja i većeg razumijevanja, a mnogo energije smo u to uložili", rekao je Vučić i dodao da će se najkasnije u srijedu sresti i sa predstavnicima Srbije iz Bosne i Hercegovine jer želi da čuje mišljenje svih njih.

Vučić je rekao da je očigledno da su pred regionom turbulentna politička vremena za koja Srbija nije odgovorna, niti ih je na bilo koji način izazvala niti im je doprinijela, budući da ništa loše nije uradila.

"Revizija tužbe za genocid protiv Srbje je nešto što predstavlja tešku situaciju za Srbiju", rekao je Vučić, prenosi "Blic".

On je rekao da je Srbija uložila mnogo energije i truda u očuvanje mira i stabilnosti.

"Ne mislim da je sama namjera, a ne ulazim u to da li je to formalno pravno ispravno ili ne, o tome će govoriti predstavnici BiH i RS, ne mislim da je to dobro za situaciju u regionu jer pokazujete da želite da i dalje govorite o prošlosti, a manje o budućnosti", rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija ostati otvorena za razgovor, te ocijenio da cijela situacija govori koliko je on bio u pravu kada je insistirao na uspostavljanju dubljeg dijaloga između Srba i Bošnjaka.

"Svi smo naučili šta vole da čuju Amerikanci ili Evropljani, ali nijesmo razgovarali između sebe, nijesmo ušli u cipele jedni drugima i pokušali da shvatimo tuđe muke i probleme", rekao je Vučić.

Bonus video: