"NEMAMO DRŽAVU, SRBIJU JE OTELA BRATIJA"

Janković: Nikolić trguje, ali je neshvatljivo da ga tabloidi i SNS zovu stranim plaćenikom

"Vučić nikada nije radio to što priča, niti pričao to što misli. On ne zna šta je država, i ne shvata koliku štetu nanosi. Posljedice su već izuzetno teške", rekao je Janković
3 komentar(a)
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Saša Janković, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 19.02.2017. 09:39h

Budući kandidat za predsjednika Srbije Saša Janković ocijenio je da aktuelni šef države Tomislav Nikolić ne nastupa s principijelnih pozicijama već trguje, ali da mu je, ipak, neshvatljivo da ga u vladinim tabloidima i iz vladajuće stranke (SNS) nazivaju stranim plaćenikom koji ruši zemlju.

"Nepojmljivo je, užasno je, nemam jaču riječ, a treba mi, da za aktuelnog predsjednika države i političkog čelnika vladajuće stranke režimski tabloidi tvrde da ga plaća strana država, a državni funkcioneri, ponovo iz njegove stranke i koalicije, izjavljuju da on ruši zemlju. Neko za to u državi treba da odgovora - ili oni ili mi. Ali mi nemamo državu, Srbiju je otela bratija", ocijenio je Janković u intervjuu za nedjeljni "Kurir".

Janković je rekao da bi, da je još zaštitnik građana, ustao principijelno protiv tog, kako je rekao, zastrašivanja građana, jer tvrdnja da im predsjednik države "radi o glavi", izaziva paniku među građanima.

"Ali ne bi me slušali, oni ne slušaju ni zakon, ni razum, samo jačeg od sebe. U redu, pribavićemo i taj argument da bismo spasli Srbiju i sebe i njih od odgovornosti koju ne znaju da nose. Pokazaćemo da smo jači", rekao je Janković.

Komentarišući najavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da će se kandidovati za predsjednika Srbije, Janković je podsjetio da je Vučić ranije najavljivao da neće biti kandidat.

"Vučić nikada nije radio to što priča, niti pričao to što misli. On ne zna šta je država, i ne shvata koliku štetu nanosi. Posljedice su već izuzetno teške", rekao je Janković.