OČEKUJE TEŠKU KAMPANJU

Vučić prihvatio da bude kandidat SNS-a za predsjednika Srbije

"Htjeli su moju glavu i ja im na crtu izlazim. Pred njima se mi svi zajedno ne povlačimo. Ne plašim se ni samog straha, ni njihovih miliona, saveznika, medija i ponajmanje tajkuna, plašim se da ne pobjede Srbiju, da je ne zatvore, zaustave jer su se zato udružili", kazao je Vučić
3 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 17.02.2017. 20:55h

Predsjednik Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić prihvatio je večeras da bude kandidat SNS-a na predstojećim izborima za predsjednika Srbije.

Obraćajući se članovima Glavnog odbora SNS-a, koji je prethodno jednoglasno podržao Vučićevu kandidaturu, aktuelni premijer je kazao da je "i pored bezbroj problema" prihvatio kandidaturu jer vjeruje da su Srbiji potrebne "investicije, stabilnost, budućnost".

"Htjeli su moju glavu i ja im na crtu izlazim. Pred njima se mi svi zajedno ne povlačimo. Ne plašim se ni samog straha, ni njihovih miliona, saveznika, medija i ponajmanje tajkuna, plašim se da ne pobjede Srbiju, da je ne zatvore, zaustave jer su se zato udružili", kazao je Vučić koga su članovi GO pozdravili višeminutnim aplauzom.

On je dodao da "ne želi da čuje nijednu ružnu riječ" o aktuelnom predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću kao i da je spreman da "blisko sarađuje" sa njim.

"Bio sam spreman, danas sam spreman i biću uvijek spreman da blisko sarađujem sa Tomislavom Nikolićem i ta želja neće nikad da prestane, a sve ostalo nije do mene", rekao je lider SNS-a.

Vučić je izrazio nadu u pobjedu na predstojećim izborima iako je dodao da očekuje "izuzetno tešku kampanju".

"Boriću se za svoju zemlju sa vama, idemo zajedno da ih pobijedimo", kazao je Vučić okupljenim članovima Glavnog odbora SNS-a.

On je najavio da će neće biti samo kandidat SNS-a već i drugih stranaka u koje je ubrojao Socijalističku partiju Srbije, Jedinstvenu Srbiju, Socijaldemokratsku partiju Srbije, Partiju ujedinjenih penzionera Srbije i pokret Snaga Srbije.

Nikolić: Kandidovaću se ako se ne dogovorim sa Vučićem

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas da postoji mogućnost da se kandiduje za predsjednika Srbije, i da to zavisi od njegovog odnosa s premijerom Aleksandrom Vučićem.

"Mi smo imali različite vrste dogovora… Ja sam bio ubijeđen da u vezi sa predsjedničkim izborima sprovodimo isti plan. Onda se ispostavilo da to nije baš onako kako smo se neprekidno dogovarali… Mi smo se nedavno sastali i meni je Aleksandar napisao na papiru na šta je spreman", rekao je Nikolić u intevjuu za Sputnjik.

U razgovoru koji je vođen pred sjednicu Glavnog odbora SNS-a na kojoj je jednoglasno odlučeno da Vučić bude predsjednički kandidat, Nikolić je rekao da mu je Vučić otvoreno pisao da treba da nastave da rade zajedno i da je spreman da podrži i sprovede svaku njegovu inicijativu.

"Ja sam onda njemu napisao šta ja mislim da je nastavak naše dalje saradnje - to su bile samo dvije varijante: jedna je bila da se ja kandidujem za predsjednika, a on da me podrži, druga da se on kandiduje i da ga ja podržim, s tim što onda sa pravom očekujem da se vratim na funkciju predsjednika SNS-a i da mi povjeri mandat kao predsjedniku SNS-a za sastav nove Vlade, koja bi ostala bez premijera njegovim izborom za predsjednika", rekao je Nikolić.

Upitan da li je od premijera dobio odgovor da je to nemoguće ili neku ponudu, Nikolić je rekao da još nije dobio konkretan odgovor Vučića, izuzev ovog što predstavlja nastavak petogodišnje kampanje protiv njega od pojedinih članova SNS-a.

"I nastavak skoro jednogodišnje kampanje protiv mog kandidovanja i eventualnog izbora za predsjednika Republike. Mislim da to možemo da se dogovorimo do sjednice Glavnog odbora SNS-a. Možemo i poslije sednice, ali pretpostavljam da je Aleksandar Vučić odlučio da se ne dogovorimo", rekao je Nikolić.

On je rekao da je neprijatno i misliti da će sve biti u redu poslije angažovanja "teške artiljerije" protiv njega samo zbog ideje da bi mogao da se kandiduje.

"Dakle, niti sam se kandidovao, niti sam bilo kome rekao da se kandidujem, ali jesam u tom neformalnom razgovoru rekao da sam dvije varijante predvidio kao mogući nastavak naše dalje saradnje i to je bio povod da me optuže da sam prozapadni, proruski, da sam kriminalac, da sam pokvaren čovjek, da želim da upropastim Srbiju", rekao je Nikolić.

Dodao je da o svemu može da se dogovori ali to da ga neko ponizi do mjere da pomisli da više ništa nikome ne predstavlja u Srbiji, "to nikome neću da dozvolim".

On je rekao da odluka Glavnog odbora ako bude ista kao odluka Predsjedništva da Vučić bude kandidat, neće ništa poremetiti u njegovim odnosima sa Vučićem, ukoliko ne predstavlja početak raskida dogovora.

"I dalje očekujem da se dogovorimo i... ako se ne dogovorimo ja ću uvijek da učinim i nešto na svoju štetu, ako je to u interesu Srbije", rekao je Nikolić.

Na pitanje da li to znači da će se povući ako se ne dogovor, Nikolić je rekao:

"Ne znam šta to znači povući se. Ali povući se iz SNS-a i iz želje da sa njom bilo šta uradim - to da".