Zorana Mihajlović: Nema podjela u SNS zbog Nikolića

Mihajlović je takođe rekla da na stranačkim organima nje bilo razgovora o vanrednim parlamentarnim izborima i da o tome ne bi trebalo da se razgovora ni na sjutrašnjoj sjednici Glavnog odbora SNS
335 pregleda 5 komentar(a)
Zorana Mihajlović, Foto: Novosti.rs
Zorana Mihajlović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 16.02.2017. 16:45h

Funkcionerka Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je danas da najava predsjedničke kandidature aktuelnog predsjednika Srbije Tomislava Nikolića nije dovela do podjele u SNS.

Ona je rekla za televiziju B92 da posle najave kandidature Nikolića koji je bio jedan od osnivača SNS "nema podjele u stranci" i da su svi odbori, osim "možda odbora u Kragujevcu" podržali predsjedničku kandidaturu lidera SNS Aleksandra Vučića.

Mihajlović je kritikovala Nikolića zbog najave da će se kandidovati istakavši da Vučić ne treba da odustane od kandidature.

Ona je izrazila uvjerenje da će Glavni odbor SNS sutra potvrditi odluku Predsjedništva stranke da Vučić bude predsjednički kandidat.

"Vučić ne treba da odustane niti na bilo koji način da pristane na trgovinu s Nikolićem", rekla je Mihajlović.

Prema njenim riječima, Nikolićeva najava kandidature je neodgovorna a ako je ne povuče preći će granicu "izmedu politike i politikanstva".

"Uputio nam je veoma jasnu poruku za koju ne mislim da je dobra, ali sam će snosti posljedice", rekla je Mihajlović ne navodeći konkretno na šta misli.

Dodala je samo da "Nikolić ne može da pobijedi" na predsjedničkim izborima a ponovila je da će Vučić pobijediti u prvom krugu.

Mihajlović je takođe rekla da na stranačkim organima nje bilo razgovora o vanrednim parlamentarnim izborima i da o tome ne bi trebalo da se razgovora ni na sjutrašnjoj sjednici Glavnog odbora SNS.

Ona je rekla i da svi poslanici SNS u Skupštini Srbije podržavaju Vučića.

Glavni odbor SNS sjutra bi trebalo da donese zvaničnu odluku o kandidaturi Vučića na predstojećim predsjedničkim izborima u Srbiji.

Predsjedništvo SNS prethodno je jedoglasno predložilo aktuelnog premijera za predsejdničkog kandidata, a Glavni odbor treba da potvrdi tu odluku.

U mđjuvremenu, prema informacijama koje još nisu zvanično potvrđene, Nikolić je odlučio da se kandiduje za novi predsjednički mandat.

Bonus video: