Stanković: Nikolićeva kandidatura nož u leđa Vučiću

Na pitanje da li je možda Nikoliću "zabijen nož u leđa" jer je očekivao podršku SNS i Vučića za novi mandat, Vuk Stanković je rekao da je svaka kandidatura pitanje vjerovatnoće
6 komentar(a)
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 16.02.2017. 11:31h

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković ocijenio je danas da je Tomislav Nikolić odlukom da se ponovo kandiduje za predsjednika Srbije "zabio nož u leđa" Aleksandru Vučiću, ali smatra da Nikolićevi dometi nijesu veliki.

"Jasno da je ova objava kandidature predstavlja politički atak na Srpsku naprednu stranku i Aleksandra Vučića, a ujedno i jednu vrstu protivrečnog stava samog Nikolića koji je do juče tvrdio da u izbornom procesu neće raditi ništa što bi štetilo ineteresima Vučića i SNS", rekao je Vuk Stanković agenciji Beta.

On je kazao i da se Nikolić ovom "šokantnom" kandidaturom politički svrstao u grupu opozicionih političkih aktera koji već mjesecima sistematično osporavaju rad Vlade i pokušavaju da sruše kredibilitet Vučića.

"Njegova odluka (Nikolića) je šokantna i politički konfuzna, ali mijenja dosadnjašni pogled na predsjedničku trku. Mislim da Nikolićevi dometi nijesu mnogo veliki jer se u protekle tri godine biračko tijelo SNS identifikovalo sa predsjednikom Vlade tako da Nikolićeva kandidatura može eventualnu da okrzne Vučića, ali ne može da mu načini štetu", ocijenio je Vuk Stanković.

Na pitanje da li je možda Nikoliću "zabijen nož u leđa" jer je očekivao podršku SNS i Vučića za novi mandat, Vuk Stanković je rekao da je svaka kandidatura pitanje vjerovatnoće, a u ovom slučaju je veću vjerovatnoću za pobjedu imao Vučić.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić po nezvaničnim navodima odlučio je sinoć da se ipak ponovo kandiduje za predsjednika Srbije.

Nikolić želju da se kandiduje nije krio i očekivao je od SNS. Međutim, Predsjedništvo SNS je donijelo odluku da kandidat bude premijer Vučić. O tom predlogu Predsjedništva SNS sjutra odlučuje Glavni odbor te stranke.

Bonus video: