Mihajlović: Nikolić treba da podrži svog političkog sina

Predsjedništvo SNS-a juče je predložilo da Vučić bude kandidat za predsjednika Srbija, a konačnu odluku donijeće Glavni odbor naprednjaka 17. februara
5 komentar(a)
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Zorana Mihajlović, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 15.02.2017. 08:53h

Potpredsjednica Vlade Srbije i članica Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) Zorana Mihajlović izjavila je da poslije jučerašnje odluke predsjedništva stranke da podrži kandidaturu premijera Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, aktuelni šef države Tomislav Nikolić sada treba da podrži svog nasljednika.

"Vjerujem da bi svaki građanin volio da vidi da Tomislav Nikolić, čovjek koji je stvorio SNS i koji je ostavkom na mjesto šefa stranke postao predsjednik svih građana, danas podrži svog nasljednika koji mu je, kako sam kaže, politički sin", kazala je Mihajlovićeva u intervju za današnje izdanje lista Danas.

Prema njenim riječima, Nikolić treba da podrži Vućića za predsjednika jer samo on može da bude zajednički kandidat vladajuće koalicije i može ubjedljivo da pobijedi.

"Vučić, plus Nikolić, plus vladajuća koalicija i eto pobjede u prvom krugu", ocijenila je Zorana Mihajlović.

Povodom "prozivki" na društvenim mrežama Tomislava Nikolića da se kandiduje bez podrške SNS-a, Mihajlovićeva je rekla da "ne vjeruje da bi ozbiljan političar kakav je Nikolić okrenuo leđa stranci koju je formirao".

Ona je rekla da ne vjeruje da bi Nikolić mogao da osvoji 1,5 miliona glasova koliko je osvojio prije pet godina i dodala da nema ništa lično protiv aktuelnog predsjednika.

Predsjedništvo SNS-a juče je predložilo da Vučić bude kandidat za predsjednika Srbija, a konačnu odluku donijeće Glavni odbor naprednjaka 17. februara.

Bonus video: