Jeremić: Vučićeva kandidatura - personalizacija vlasti i države

"Odlučio sam da se kandidujem, jer sam znao da će kandidat biti Vučić", rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u sali lokalne skupštine
2 komentar(a)
Vuk Jeremić, Foto: AP
Vuk Jeremić, Foto: AP
Ažurirano: 15.02.2017. 08:57h

Budući predsjednički kandidat na izborima u Srbiji Vuk Jeremić sinoć je, povodom odluke Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) da kandiduje premijera Aleksandra Vučića za predsjednika Srbije, izjavio u Užicu da su građani svjedoci ubrzane, totalne personalizacije vlasti i države.

On je ocijenio i da bi Vučićeva pobjeda na predsjedničkim izborima značila cementiranje te politike na period od narednih pet godina, saopštio je Centar za međunarodnu saradnju i održivi razvoj (CIRSD), čiji je Jeremić predsjednik.

"Odlučio sam da se kandidujem, jer sam znao da će kandidat biti Vučić", rekao je Jeremić u razgovoru sa građanima u sali lokalne skupštine.

On je ocijenio da će kontrola izbora biti jedan od najvećih izazova, naglašavajući da nema dilemu da je više ljudi za promjene nego onih kojima je dobro.

"Da li će se to ostvariti, dobrim dijelom zavisi od kapaciteta da se biračka mjesta pokriju, kutije zaštite, glasovi prebroje i da se odupremo pritiscima onih koji će pokušati da stvore neregularne uslove", rekao je Jeremić.

On je ukazao da je važno da izlaznost bude velika, jer to garantuje drugi krug u kome će biti referendumskog opredjeljivanja.

Jeremić je podsjetio da je 2012. godine imao TV duel sa Vučićem kada mu je poručio da se nada da na vlast neće doći, jer bi izdao sve kao što je izdao Vojislava Šešelja.

"Nažalost ta moja strepnja se ostvarila. On danas izdaje po drugi put čovjeka koji ga je doveo na vlast - Tomislava Nikolića. Mene to ne iznenađuje", rekao je Jeremić.

Bonus video: