Lažna dojava bombe u makedonskom parlamentu

Utvrđeno je da je lažna prijava stigla sa telefonske govornice u zatvoru "Idrizovo" kod Skoplja, ali policija još nije otkrila identitet osobe koja je to javila
0 komentar(a)
makedonija, Foto: Shutterstock
makedonija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2017. 11:44h

Anonimna dojava da je u Sobranju (makedonskom parlamentu) postavljena bomba bila je lažna, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Prema navodima policije, nepoznata osoba je sinoć u 23.02 na broj 192 prijavila da je postavljena bomba u makedonskom parlamentu, nakon čega je antiteroristička jedinica provjerila unutrašnjost i prostor oko zgrade i utvrdila da nema nikave eksplozivne naprave.

Utvrđeno je da je lažna prijava stigla sa telefonske govornice u zatvoru "Idrizovo" kod Skoplja, ali policija još nije otkrila identitet osobe koja je to javila.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose neki mediji, "poziv je upućen iz poluzatvorenog odeljenja u Idrizovu, u kojem kaznu izdržava 74 zatvorenika".

Dio gde je smještena telefonska govornica je, kako se navodi, imao video nadzor koji je duže vremena isključen, jer su se zatvorenici žalili da im kamera u telefonskoj kabini narušava ljudska prava i slobode.

Lažna dojava bombe u Sobranju uslijedila je nakon što je, prije nekoliko dana, jedan nezadovoljni građanin u pijanom stanju prijetio da će sa dvije rakete gađati zgradu Vlade Makedonije.

Bonus video: