Na aerodromu u Skoplju uhvaćen Vencuelanac s dva kilograma kokaina

Carinska uprava je državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Vencuelanca zbog sumnje da je počinio krivično djelo "neovlašćena proizvodnja i puštanje u promet narkotičkih droga"
94 pregleda 2 komentar(a)
Kokain, Foto: Shutterstock
Kokain, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 07.12.2018. 12:51h

Jedan državljanin Venecuele je uhvaćen na aerodromu u Skoplju sa oko dva kilograma heroina, saopštila je danas Carinska uprava Makedonije.

Vrijednost zaplijenje droge "u komadu" je na "crnom tržištu" Makedonije oko 140.000 eura, dok bi prodajom na malo dostigla i 570.000 eura.

Državljanin Vencuele je u Skoplje stigao iz Ciriha 5. decembra uveče, a prilikom pregleda prtljagu je otkriveno oko dva kilogram praškaste materije za koju je utvđeno da je kokain.

Carinska uprava je državnom tužilaštvu podnijela krivičnu prijavu protiv Vencuelanca zbog sumnje da je počinio krivično djelo "neovlašćena proizvodnja i puštanje u promet narkotičkih droga".

U nedjelju, 2. decembra, Policija Makedonije je saopštila da je 30. novembra, takođe na aerodromu u Skoplju, uhapsila jednog Peruanca i dva državljanina Crne Gore zbog šverca kokaina koji su nabavili u Peruu za prodaju u Crnoj Gori. Odjeća koja je bila u koferu datom Peruancu da je donese u Makedoniju, bila je natopljena rastvorom kokaina.

Bonus video: