Tači: Tražiću od Srbije povlačenje naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsjednik Hašim Tači
11 komentar(a)
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Hašim Tači, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.01.2017. 07:14h

Kosovski predsjednik Hašim Tači je izjavio da će u Briselu tražiti od Srbije povlačenje svih međunarodnih naloga za hapšenje bivših pripadnika OVK.

Tači je to rekao u intervjuu za televiziju "Dukađini", prenosi prištinska "Gazeta ekspres".

On je ranije, uoči nastavka dijaloga Beograda i Prištine u Briselu, za "Radio Slobodna Evropa" rekao da je došlo vrijeme da se otvori posljednje poglavlje u dijalogu Beograda i Prištine, a kao najbolje moguće rešenje naveo to da Srbija prizna kosovsku nezavisnost, piše b92.

U Briselu će danas biti održana nova runda dijaloga Beograda i Prištine, kojoj će, pored premijera Srbije Aleksandra Vučića i kosovskog premijera Ise Mustafe, prisustvovati i predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i kosovski predsjednik Hašim Tači.

Brisel pozdravlja dolazak predstavnika Beograda i Prištine na najvišem nivou, na sastanak u utorak, izjavila je portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić, ocjenivši da razvoj situacije posljednjih dana naglašava potrebu za pojačanom opredjeljenošću i angažovanjem obje strane.

Bonus video: